Kaderin İki Kıyısı (Malory-Anderson Family, #4)

Kuzenlerinin en ıslah olmazları kadar vahşi ve gözü kara olan Amy Malory, evlenme yaşına gelmiş ve gözünü damat adaylarının en uygunsuzuna, James Amca'yı yıllar önce korsan olduğu gerekçesiyle neredeyse astıracak olan, bağnaz bir Amerikalı gemi kaptanına dikmişti.Warren Anderson, can düşmanının güzel yeğeninin küstah hamleleri yüzünden şaşkınlığa düşmüştü. Ona karşı koymaya kararlı olsa da, bu büyüleyici ve cilveli kız için yanıp tutuşuyordu. Acaba heyecan dolu kalbi, aileler arasındaki küllenmiş kan davasını yeniden alevlendirecek tehlikeli bir aşka teslim olacak mıydı?
(Tanıtım Bülteninden)

Kuzenlerinin en ıslah olmazları kadar vahşi ve gözü kara olan Amy Malory, evlenme yaşına gelmiş ve gözünü damat adaylarının en uygunsuzuna, James Amca'yı yıllar önce korsan olduğu gerekçesiyle neredeyse astıracak olan, bağnaz bir Amerikalı gemi kaptanına dikmişti.Warren Anderson, can düşmanının güzel yeğeninin küstah hamleleri yüzünden şaşkınlığa düşmüştü. Ona karşı koymaya kararlı olsa da, bu büyüleyici ve cilveli kız için yanıp tutuşuyordu. Acaba heyecan dolu kalbi, aileler arasındaki küllenmiş kan davasını yeniden alevlendirecek tehlikeli bir aşka teslim olacak mıydı?
(Tanıtım Bülteninden)


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

Bu seriye bayılıyorum. Hem Malory hem de Anderson erkekleri acayip eğlenceli karakterler. Onları okumaktan büyük keyif aliyorum.

Ancak bu kitap pek bekledigim gibi değildi. Aslında kurgu güzeldi. Malory'lerin çingene genlerine sahip siyah saçlı mavi gözlü tatlı sevecen yeğenleri Amy gözüne evlenmek üzere düşman saflardan Warren'i kestirdi ve bıkmak bilmeden inatla onun peşinden koştu. Sonunda da amacına ulaştı tabii.

Buraya kadar her şey güzel hoştu ancak ya yazarın yazım şekli ya çeviri bilemeyeceğim artık bana aralarındaki aşkın gerçek olduğuna dair hiçbir hissiyat veremedi. :( Amy'nin inatla Warren in peşinden kostugu sahnelerde aşkından öldüğünü nedense hic hissedemedim. Sanki sırf inadından peşini bırakmamış gibiydi. Aşk degil de sanki daha cok tutku vardı aralarında.

Iş yoğunluğundan dolayı 1 hafta gibi bir surede yayarak okudugum icindir belki de. Amy bi tuhafti cidden :))) Uyuz oldugum bir dolu sahnesi var kızın. Neyseki kitapta bolca James, Anthony, Warren sahnesi vardi da oradan kurtardık...

James ve doğum sahnesi cok guzeldi. Bebegine koyduğu isim de bi o kadar deliceydi:))) bildigimiz James işte yaptı yapacağını haha:)

Warren'ı da seviyorum hala ama onun da Amy'den aşağı kalır yanı yoktu duygusuzluk konusunda. Buldular birbirlerini iste :D Seriyi sevdigim icin oneriyorum kitabi ama dedigim gibi bi tık bir sey eksikti. Böyle ahhh ne aşk ama diyemedim ikili arasındakine.

Serinin bir sonraki kitabı ise Derek Malory'e ait bakalim ne zaman alıp okuyabilecegiz onu. Insallah bastonlu takma disli nineler olmadan elimize alabiliriz!

👊👊👊Dipnot: Ceviri edit artik ne derseniz buna berbat ötesini de gecmisti. Yap yerine yapma. Sevme yerine sev. Böyle onemli cümlelerde aşırı saçma anlama gelecek sekilde hatalar vardı. Uzun anlaşılmaz karman çorman paragraflar da cabasi. Ya da en basitinden Drew yerine Derek yazılması gibi hatalar o kadar cok sayfada vardi ki. Sanirim hatasiz sayfa yoktu kitapta. Epsilon yine batırmış anlayacaginiz.

8 puan

Amy'nin birlikte olmak için gösterdiği ısrara, Warren'in ise bu ısrara inatla karşı koyuşuna bayıldım... Malory kardeşler ise esprileri ile yine kitabın her sayfasını ayrı bir tatla okunur kılıyor. Bu seride favorim hala "kaçak yolcu" yani James Mallory'nin hikayesi ama bu kitabıda tavsiye ederim.

10 puan

Malory-Anderson ailelerine ve atışmalarına bayılıyorum. İki aileden bir çift olmuştu daha onlara aileler alışamamışken yeni bir çift daha olur. Bu sayede iki aileyi bol bol okuma şansı buluyoruz.

Önce ki kitapta Georgina'nın abilerini yaşanan atışmaları,karmaşayı severek okumuştum. Kitap bittiğinde Georgina hamileydi abilerini mutlu olduğuna ikna ettikten sonra göndermişti. Ama o zamanlar Malory ailesinin göz bebeği Amy bir abisini gözüne kestirmiştir.
Amy Malory Anthony,Reggie,Jeremy gibi diğer Malory'lerin aksine siyah saçlı, mavi gözlüdür ayrıca çok güzeldir. On sekiz yaşındadır ve yeni sosyeteye tanıtılmıştır. Bir çok talibi vardır ama o kimseyi istemez. Çünkü altı ay önce Georgina'nın abileriyle tanışınca o gün onu görünce evlenmeye karar vermiştir. Beğendiği Anderson erkeği ise Warren'dir. Abileri Georgina'nın doğumuna gelecektir bu kez Warren'i etkilemeye kararlıdır.
Warren gelince yine James ile atışmaya başlar. Bu yerleri okurken çok eğlendim. Ama bu kez James dışında Amy ile de uğraşmak zorunda kalır. Onu görünce etkilenir ama Amy daha ilk yalnız kaldıklarında kendisine seni istiyorum, seninle evleneceğim deyince ne kadar etkilenirse etkilensin uzak durmaya çalışır. Çünkü evlenmeyi kesinlikle istemez.
Yıllar önce aşık olduğu kız düğüne bir hafta kala evlenmekten vazgeçip Warren'in düşmanı ile evlenince o günden sonra resmen aşka küsmüştür. Zaten asabidir daha bir asabi olur.

Warren kardeşine zaten kocası ile kavga etmeyeceğine dair verdiği sözü tutmak için mücadele eder. Amy de durmadan sıkıştırınca kendisini zor tutar. Amy'den kaçtıkça Amy kovalar. Bana aşık olacaksın, evleneceğiz, çok mutlu olacağız, hayatına yeniden kahkaha neşe getireceğim izin ver, kaçma der durur. Warren ise çok direnir ama bir yere kadar. Amy o kadar kararlı ki kim dayanabilir.

Kitap sadece Amy kovalıyor Warren kaçıyor şeklinde devam etmiyor bir ara bir macera olur. Önce ki kitapta baya olay olan Warren'in uğruna gemisini koyup kazandığı vazo başlarına iş açar ve vazonun sahibi peşlerine düşer. Vazoyu almak için Amerika'ya yolculuğa çıkarlar. Yolculuğa rahat durmadığı için Amy de rehine olarak katılır. Bu yolculukta ilişkileri başlar ama Warren evlenmemek de kararlıdır. Yine bir zorla evlendirme vakası olacak diye düşündüm ama Amy o kadar ısrar etse de teklifin zorla gelmesini istemez isteyerek olmasını ister ve sonunda da bunu başarır. Bu Malory Anderson erkeklerinin kızlar için bir İngiltere'de bir Amerika'da yaptıkları evleneceksin kavgalarına bayılıyorum harikalar.

Kitapta öyle çok aşık bir çift yok aşk dolu bölümlerin geçtiği bir kitap değil daha çok devam kitabı gibiydi. Normalde yan karakterlerin çok yer verildiği kitapları sevmem ama bu kitaba bayıldım. Bol bol James, Anthony vardı James yine harikaydı ne muhteşem bir erkek. Sonunda tabi ki mutlu son ama büyük olay Warren'ın James artık amcası olacağı için saygılı davranmaya karar verişi.

8 puan

https://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/03/kaderin-iki-kys-malory-anderson-family.html

Bu kitap ile birlikte seriye olan sevgim daha da arttı diyebilirim. Anderson-Malory ailesi oldukça kalabalık, bu romanda ise serinin daha önceki kitaplarındaki karakterler bol bol yer bulmuştu. Özellikle Antony ve James. Onların ve Warren'ın arasında geçen diyaloglar bana uzun zamandır tatmadığım bir zevk verdi. Böyle eğlenceli kardeşlerin diyalogları kolay bulunan şeyler değil.
Antony ve James'in bir diğer yeğeni Amy, sosyeteye yeni tanıtılsa da diğer herkes gibi koca avında değildir. Çünkü zaten göz koyduğu biri vardır. Bu kişi dayılarının en nefret ettiği kişi, onlardan birini neredeyse idam ettirecek olan Warren Anderson'dur. Kendisi hatırlayacağınız üzere James'in karısı Georgina'nın ortanca ağabeyi ve ortamlarda pek de sevecenliğiyle bilindiği söylenemez.
Tabi Warren aslında hep böyle biri olmamıştır. Geçmişinde aldığı bir darbe onu şimdi olduğu adam haline getirmiştir. Aslında onun bu duygularını sonuna kadar inkar eden tavırlarına çok sinir olsam da yaşadığı şeyi düşününce fazla da kızamadım.
Amy'nin Warren'ı kazanmak konusundaki kararlılığı ve bu yolunda kendine her şeyi mübah görmesi, onu elde etmek için yaptığı planları heyecanla okudum. Başkalarına ve özellikle Warren'a kararlılığını gösterirken ona hayran oldum. Kitabın büyük bir kısmı Warren'ın inkarlarıyla kaplı olsa da Amy'nin ondan vazgeçmemesinin en büyük sebebi ise adamın ona karşı olan arzusu ve kıskançlığıydı tabi. Okurken bence siz de hak vereceksiniz kadın karaktere. Özellikle bu inadı yüzünden aldığı tepkilere verdiği cevaplarda bir o kadar da muhteşemdi. Cüretkarlığı beni, en çok da Warren'i şaşırttı ki o duygu öküzünün şaşkın hallerini okumak bayağı bir eğlenceliydi.
Kitabın giriş kısmında James ve Georgina'ya büyük ölçüde yer verilmişti. Bu da benim için bir artıydı çünkü eski karakterleri bir sonraki kitaplarda okumaya ciddi anlamda bayılıyorum.
Çevirisi çok iyi değildi, gerçi kitabın yayımlanmasına dua etmek gerekiyor herhalde. Nitekim bu dördüncü yani bu kitaptan sonra yayınevi direk sekizinci kitaba geçmiş. En merak ettiğim karakter Jeremy yedinci kitaptaydı. Hayallerim bir kez daha suya düştü.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 365 sayfa
Aralık2015 tarihinde, Epsilon Yayınevi tarafından yayınlandı


ISBN
9786051730783
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: historical

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Okuyan K. persephone. Medes firat Chanana
14 kişi

Okumak İsteyenler

Zeynepim Lulu Marley gizem_mi
3 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski