sim, 57 adet değerlendirme yapmış.  (3/9)
Nur Baba
Nur Baba

7

sıra dışı bir konu ve sıra dışı karakterler...

İsmail Bir Zihin ve Ruh Macerası
İsmail Bir Zihin ve Ruh Macerası

10

hayatım boyunca beni en çok etkileyen kitaplardan biri. çok önceleri okuduğum halde hala ara sıra elime alıp sayfalarını karıştırmaktan kendimi alamadığım; dünyaya, insanoğluna ve dine bakış açımı değiştiren harika bir daniel quinn kitabı.

Gurur (Scotland #1)
Yüzüklerin Efendisi [Tek Cilt]
Yüzüklerin Efendisi [Tek Cilt]

10

daha türkiye'de bu kadar popüler olmadan önce okumuştum. henüz filmleri çekilmemişti ve sadece fantastik edebiyat tutkunlarının bildiği bir kitaptı. ilk okumaya başladığımda yaşadığım şokla karışık mutluluğu asla unutamam. 'tamam' demiştim 'aradığım kitap bu'. kitabın yanında verilen haritayı saatlerce incelemiş (yazarın haritaya gizli bir şifre sakladığını düşünmüştüm), iskandinav mitolosine merak salmış ve elflerin bir numaralı hayranı olmuştum. edebiyat pek çok şeye hizmet eder. bunlardan biri de-bana göre- gençlik yıllarında hayal dünyasını doğru yönlendirmektir. işte 'yüzüklerin efendisi' bunun için biçilmiş kaftandır. herkesin ama bilhassa 15-25 yaş gençliğinin mutlaka okuması gerek diye düşünüyorum...

Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
Çatı (Dollanganger Serisi, #1)
Kitlelerin Ayaklanışı
Kitlelerin Ayaklanışı

10

büyük bir kitlenin edilgen bir parçası mısınız yoksa tek başıma da varım diyen bir birey misiniz? harekete geçmek için kalabalıklardan güç mü alırsınız yoksa yalnızlık pahasına benliğinizi ve prensiplerinizi korur musunuz? cevabınızı düşünmeden önce ortega'yı okumanızı tavsiye ederim. ortega 'herkes yapıyorsa o halde doğrudur' yanılsamasının doğuracağı vehamete dikkat çekiyor ve kitle psikolojisinin toplumları nasıl sürüleştirdiğini ve köleleştirdiğini örneklerle anlatıyor.