oZGe, 64 adet değerlendirme yapmış.  (4/10)
Foto Sabah Resimleri
Geniş Zamanlar
Hüzün Dürbünümde Kırk Sene 1964 - 1983 / 2. Kitap
Hüzün Dürbünümde Kırk Sene 1964 - 1983 / 2. Kitap

9

Umut-Veda-Hayat kitaplarından sonra serinin son kitabı Hüzün de aynı derecede içine alıyor insanı. Ve Osmanlı döneminden başlayan bir ailenin 80'lere kadar gelen 4 kuşak hayatını okuyoruz. Çalkantılarla dolu. Kah mutlu kah hüzünlü. Çok güzel bir hikaye.

Hayat Dürbünümde Kırk Sene 1941 - 1964 / 1. Kitap
Hayat Dürbünümde Kırk Sene 1941 - 1964 / 1. Kitap

9

Umut ve Veda kitaplarıyla aile geçmişini anlatan Ayşe Kulin, Hayat ve Hüzün kitaplarında kendi hayatını ve o dönemin Türkiye'sini anlatıyor. Hayatım roman derler ya bazen Ayşe Kulin'in hayatı gerçekten romanlık bir hayat. Elimden bırakamadım, 3 günde bitti sanırım. Ama önce Umut ve Veda okunmalı mutlaka.

Köprü
Köprü

9

Erzincan dolaylarına Fırat Nehri üzerine inşa edilmek istenen bir köprü, bunun için uğraşan idealist bir Vali (Recep Yazıcıoğlu'ndan esinlenilmiştir) ve yöre halkının çektiklerini o kadar güzel anlatıyor ki bu çarpık düzene lanet ediyor insan. Ve o çarpık düzeni düzeltmek isteyen Yazıcıoğlu gibi insanların başına neler geldiğini görüyorsunuz.

Gece Sesleri
Umut
Umut

8

Veda kitabında Osmanlı'nın sona erişi vardı. Umut'ta ise Cumhuriyet'in sancılı ilk yıllarını yaşıyoruz Ahmet Reşat ve ailesiyle birlikte. Bosna'nın elden çıkarılması ile Kulin ailesi de İstanbul'a göç ediyor. Cumhuriyet'le birlikte değişen hayatlara tanık oluyoruz. Çok çok keyifle okuduğum bir Ayşe Kulin romanı.