sisifosunkayası, 3 adet değerlendirme yapmış.  (1/1)
« geri  ileri »
Soneler
Soneler

9

ben başka bir ozanım. öbür manzumeciler boyalı güzel görür kalemi alır ele göğü tutup onunla yazdıklarını süsler her güzeli benzetir kendindeki güzele. hem de ne şatafatlı teşbihler çifter çifter: güneşle ay; toprağın denizin cevherleri nisan tomurcukları nice bulunmaz şeyler yeryüzünü kuşatan o cennet çemberleri. ben gerçeği yazarım benim sevgim gerçek ya: inan olsun sevgilim güzellerin güzeli ana yavrusu gibi pek parlak olmasa da gökyüzünde yanan o altın kandil misali. onların boş lafları olamaz benim işim: satacak değilim ki niçin övecekmişim.

Küçük Prens
Küçük Prens

9

Çocuk kitabı mı? Kesinlikle katılmıyorum. Öyle bir kitap ki okudukça şaşırıyorsunuz. İşte bu nedenle hem 10 yaşındaki hem de 30 yaşındaki bir insan okuyabilir. Çünkü her yaşta o cümlelerden çıkaracağınız şeyler çok başka oluyor. Hayata bakış açınız değişiyor,siz değişiyorsunuz...

Dövüş Kulübü
Dövüş Kulübü

10

Bazı kitaplar vardır ki başucu kitabınız oluverir işte benim başucu kitabım da budur. Okursunuz ve bir bakarsınız hayatınız değişivermiş,olaylara bakış açınız vs.. Nedendir bu? Çünkü okurken öyle heyecanlanırsınız ki hop oturur hop kalkarsınız. Okurken gözünüz,kulağınız,ağzınız burnunuz ne varsa açar tüm duyu organlarınızı harekete geçirip yalayıp yutmak ister hiç bir satırını kaçırmak istemezsiniz, işte öyle bir kitap bu. Tabi filmi de var ama hiç bir kitaptan uyarlanmış film asla kitaptan aldığınız tadı,zevki veremez çünkü o sizin hayal dünyanız,sizin karakterlerinizdir.

« geri  ileri »