NAGEHAN, 20 adet değerlendirme yapmış.  (2/3)
Aşkın Gözyaşları 5 Yunus Emre
Mantık Al-Tayr
Mantık Al-Tayr

10

Hüthüt ( lider, mürşit, yol ehli ) ve diğer kuşlar ( yolcular, müridler, yol ehli olmayanlar ) ın Simurg ( Allah ) a giderken ki şikayetlerini, karşılaştıkları zorluklarını dile getirip, cevap veren ve bu cevapları hikayeler anlatarak anlamamızı kolaylaştiran çok güzel bir eser.Bir kere okunup bırakılmamalı, yazarın da kitabın sonunda dediği gibi her okuyuşta farklı anlayışlar, sırlar verecek nur ve sırlar saçan bir kitap.

Çöl Deniz - Hz. Hatice
Çöl Deniz - Hz. Hatice

7

Güzeldi, Hz.Hatice (r.a ) hayatına bir nebze olsun ışık tutan güzel bir roman.Yani yaşanan olaylar ve inen ayetleri okuyunca çok sevdim ve düşündüm ki yaşanan tüm olaylar tüm ayetler işin içine girse bir de her karakterin bakış açısı roman işinin içine girecek olsa gerçekten ciltler dolusu roman olur diye hayalime geldi.Yazarın eline emeğine sağlık son sayfalarda Efendimiz (sas) i anlatan anlamı güzel sıfatlar çocuklarına anlamlı ve güzel isimler koyacak olanlara rehber olacak nitelikte olmuş.

Aşkın Gözyaşları III / Kimya Hatun
Aşkın Gözyaşları III / Kimya Hatun

8

Güzel bir kitap...Şemse haris bir Kimya portresi ile anlatmış.Doğru olan da budur bence.. Sinan YAĞMUR'a maşallah şahısları yumuşak tatlı bir dille dillendirip anlatıyor gerçekte Kimya Hatun un söyleyemediği çoğu şeyi söylemiştir herhalde son sayfalarında..Öyle düşünüyorum ki Şems olsun, Kima olsun, Mevlana olsun hepsi yazarın yazdıklarından memnun ki bu kadar çok okunuyor ve meşhur olması.......

Katre-i Matem
Katre-i Matem

10

Harika bir roman dı gerçi roman mı yaşanmış gerçek hayat mı belli değil daha çok yaşanmış gerçek olduğuna inanıyorum sanki, romanı asıl yazan Hafız Çelebi diyebililiriz herhalde.En sonunda tüm karakterlerin ne yaptığı yazılmış ama Kara Şahin ve Hörükız ( Hurikız) ın ne oldukları ne yaptıklarına hiç değinilmemiş.Tam da merakla ne olduklarını öğrenmek isterken satırlar bitti.Maalesef.Lale devrini, Saray hayatını, ecdadımızın o zamanki yaşantısını yansıtan o zamana ışık tutan harika bir kitap.Bu kitabı kaleme alan İskender PALA'ya ve gerçek yazarı na çok teşekkürler.

Kutadgu Bilig
Kutadgu Bilig

10

Herkezin okuması gerek güzeldi.Usanmadan okudum.

Mesnevi
Mesnevi

10

Herkezin okuması gereken bir kitap, biraz ağır ilerliyor manasını anlamak bazen kolay bazen zor bazen anlamadan okudum, son sayfalarda altını çizdim hoşuma giden yerlerin.Keşke hep hoşuma giden yerleri çizerek okusaydım dedim, bazen sıkıldım bıraktım başlayıp bitirmem 7-8 ay sürdü tabi bırakınca başka kitaplar okuyunca uzadı baya. Tekrar okumak nasip olur inşallah.