kitapkolikkafasi, 27 adet değerlendirme yapmış.  (2/4)
Az
Az

10

"Eğer bu dünyada bir yerlerde, insanlar çocukları bombalıyorsa, bunu bilmeye gerek yoktu. O dünya zaten yanmış çocuk eti kokardı. eğer bir yerlerde, başka çocuklar açlıktan geberip gidiyorsa, bunu bilmeye gerek yoktu. O dünyanın zaten açlıktan nefesi kokardı." Bu ve bunun gibi onlarca vuran paragraf barındıran bu kitabı mutlaka okumalısınız. Hakan Günday kesinlikle okunmaya değen bir yazar. 360 sayfa 360 saniye gibi bir anda akıp geçiyor. İnsanın hayatından 80 yılı böyle güzel anlatan başka kitap çok seyrek okumuşumdur. Hayatın gerçeklerini öyle güzel yansıtıyor ki yazar kitapta 'yok artık, bu da olmaz' diyebileceğiniz hiç bir bölüm yok. Özellikle sonunu çok sevdim ben. "Çünkü Oğuz Atay'ı da okudum. Seni de tanıdım... Diyebilirsin ki bir insanı fotoğraflarından ve hakkındaki haberlerden ne kadar tanıyabilirsin? Haklısın belki de çok az... O zaman şöyle demeliyim... Seni az tanıyorum... Az... Sen de fark ettin mi? Az dediğin küçük bir kelime. Sadece A ve Z. Sadece 2 harf. Ama aralarında koca bir alfabe var. O alfabeyle yazılmış onbinlerce kelime ve yüzbinlerce cümle var. Sana söylemek isteyip de yazamadığım sözler bile o iki harfin arasında. Biri Başlangıç, diğeri son. Ama sanki birbirleri için yaratılmışlar. Yan yana gelip de birlikte okunmak için. Aralarındaki her harfi teker teker aşıp birbirlerine kavuşmuş gibiler. Senin ve benim gibi. Bu yüzden, belki de, az çoktan fazladır. Belki de az, hayat ve ölüm kadardır! Belki de, seni az tanıyorumi demek, seni kendimden çok biliyorum demektir. Bilmesem de öğrenmek için her şeyi yaparım demektir. Belki de az her şey demektir. Ve Belki de benim sana söyleyebileceğim tek şeydir."

Süper Dadı
Süper Dadı

10

Hayatımda okuduğum en keyifli kitap kesinlikle! Wattpad'ten çıkan kitaplara ön yargılı yaklaşıyordum ve kütüphanede görmesem kesinlikle okuyamazdım fakat helal olsun Betül Güçlü'ye gerçekten çok güzel bir kalemi var. Hikaye zaten ayrı tatlı ama anlatım çok etkiliyor malum. Bu kitap tam bir romantik komedi filmi. Kesinlikle herkese tavsiye ederim. Yer yer gözünüzü doldurup yer yer sizi kahkahalara boğacak bu harika kitaba bir şans verin mutlaka

Melekler ve Şeytanlar (Robert Langdon, #1)
Melekler ve Şeytanlar (Robert Langdon, #1)

6

Açıkçası bu kitaba çok objektif bir yorumum olamayacak çünkü ben kitabı filmi izledikten sonra okudum ve bu bende aşırı sıkıcılaşma etkisi yarattı. Hikayeye bakarsak Dan Brown kesinlikle çok iyi bir yazar fakat sanki başından beri film olması için yazmış gibiydi. Anlatıcı olarak Langdon'ın olması da hikayeyi biraz boğuyordu. Çok fazla bilgi veriyor ve aklınızda soru işareti kalmasını önlüyor bu iyi bir şey ama aynı zamanda aşırı da uzatmış ve bir süre sonra insanı sıkıyor. Bilmiyorum ben bu yazara sanırım bir daha kitap olarak yaklaşmam. Sevenlerine bir şey diyemem elbette ama açıkçası bana hitap edemedi.

Punisher MAX 1: Başlangıç
Punisher MAX 1: Başlangıç

10

Punisher'ın bu ilk cildinde içindeki öldürmeye açlığı görüyoruz. Ama Frank aslında çokta kötü biri olmadığını da bu ciltte gösteriyor. Mesela savaş esnasında esir aldıkları kadına tecavüzü yasaklıyor. Savaşa görev için gittikten sonra kendi isteğiyle iki kez daha giderek Frank öldürmeye olan açlığıyla iyice yüzleşiyor. Savaş biterken 25 kurşun yediği halde ayakta kalması zaten ayrı bir efsane. Gerçekten çok sevdiğim bir çizgiroman karakteri oldu. Bundan sonra da mutlaka devamını okurum.

Hoca Nasrettin ve Çömezleri
Hoca Nasrettin ve Çömezleri

10

Kütüphanede denk gelerek bir anda okuduğum çok keyifli bir kitaptı. Nasrettin hocayı hep duyardım ama okumak ilk kez nasip oldu. Rıfat Ilgaz gerçekten harika bir kaleme sahip. Hocanın söylediği tüm o sözlerin hikayelerini öğrenmek güzel oldu. Kesinlikle her yaştan insana tavsiye ederim.

Suicide Squad Yeni 52 Cilt 1 - Dost Kazığı
Suicide Squad Yeni 52 Cilt 1 - Dost Kazığı

10

İlk cilt olduğu için daha çok tanıtım cildi gibi. Geçmişe dönük kısımlar neredeyse yarısını kaplıyor. Asıl merak ettiğim Joker zaten ölmez ama Harley Quinn ölüyor mu? Aklımda bu soru kaldı. Umarım bir an evvel ikinci cildi okuyabilirim. Eğer sizde bu ekibi seviyor ve merak ediyorsanız tavsiye ederim. Deadshot'un patronluk dertleri beni bayağı güldürdü.

Harry Potter Sinema Rehberi
Harry Potter Sinema Rehberi

10

Öncelikle bu bir kitap değil film kılavuzu. #potterhead olan herkes eminim benim gibi "Harry Potter" yazısını gördüğü her ürünü alıyordur ve bu üründe özünde pek gerekli olmayan fakat #potterhead olan herkesin eminim kitaplığına ekleyeceği bir ürün. İçinde tüm filmlerden kesitler olan, bilgiler içeren bir sinema rehberi. Tavsiye etmek çok mantıklı olmaz açıkçası çünkü ben "Harry Potter" adı geçen her ürünü direk alıyorum. Sizde benim gibi çok seviyorsanız eminim alacaksınız zaten.