Yonca, 14 adet değerlendirme yapmış.  (1/2)
« geri  
Sessiz Kadınlar
Sessiz Kadınlar

10

Ve Bir Ses Yükseldi Veda Hutbesi'nden ; ''Kadınlar Size Allah'ın Emanetidir.'' Hz. Muhammed (S.A.V) Bu sözü unutan abilerimiz kardeslerimiz var malesef. Kitapta onlarca ablamızın yasadığı kötü olayları hayat mücadelelerine değinmis. Kadınlar Allahın emanetidir 9 ay evlat tasıyan en değerli varlıktır. Analarımızda birer kadın onlara kıyamazken bize emanet olan esi nasıl siddete ve daha istenmeyen olaylara maruz bırakırız inanılacak gibi değil. Allah ıslah eylesin tez zamanda doğru yola ulastırsın insaAllah böyle kulları.

Uçuş Denemeleri
Uçuş Denemeleri

10

İbrahim tenekeci yaşadığı olayları,edindiği tecrübeleri,gözlemlerini konu almış kısa kısa anıları var ve bize hayatın her alanın da sahip olduğumuz,olacağımız güzelliklere değinmiş.Keyifle okuduğum bir kitaptı.Kimi zaman düşündürdü acaba bende mi böyle yapıyorum diye kimi zaman da gülümsetti.Keyifle okuyacağınız hayatınız üzerinde düşündürecek ve hayatınızdaki güzellikleri fark ettirecek güzel bir kitap. Bu kitabı değerli bir arkadaşım sayesinde okudum.Benim için güzel bir hediyeydi ve hayatıma anlam kattı diyebilirim. Hayatta ne kadar olumsuzluk yaşarsak yaşayalım güzellikleri unutmamamız gerekir, unutmayın siz çok değerlisiniz. Unutmadan belirtmeliyim ki kitaptaki en çok sevdiğim söz : "Rabbim sen olmasan Kimin aklına gelirim ben."

Efendimiz’in İzinde Günlük Hayat
Efendimiz’in İzinde Günlük Hayat

10

Sevgili peygamber efendimizin (s.a.v) hayatımıza ışık olacak güzel sünnetlerinden oluşmaktadır. Hayatı iyi bir şekilde yaşamamız açısından açıkça bilgiler verilmiştir. Iyi bir müslüman nasıl olunur,komşumuza,dostlarımıza,ailemize nasıl davranmamiz konusunda bilgilendirme yapilmiştir. Güzel ve hayatiniza gerekli bilgiler katacağina eminim. Allah bize peygamber efendimizi örnek almayı,iyi birer müslüman olmayı nasip etsin inşaAllah.

Lavanta Kokulu Sevgim
Lavanta Kokulu Sevgim

10

Esmanin imtihanı Kitap hayat yolculuğunda yaşanılan gerçek hayatlarla ilgili anlamlı ve ders alınması gereken mesajlar vermiş. Esmanin zorluklar ile mücadelesini mücadelesi sonucu gecte olsa mutluluğu tattigina değinmis. Gercek hayatta da böyle olaylar yasayanlar var. Secimleri iyi yapmali ana baba sözü dinlemeliyiz onlar hissediyorlar çünkü. Güzel bir kitapti hayatin icinden yaşanılan olaylar anlatılmakta tavsiye ederim.

Yolcu
Yolcu

10

Aşkına sadık sevgisi için fedakarlık yapan,sabredenen bir seven çocukları için güçlü olmak zorunda olan sevgi dolu cefakar bir anne idi leyla... Yusufsa onca yaşananlardan habersiz leylanin sadakatine aynı sadakatligi gösterememiş bambaşka bir hayatin içinde yer almıştı. .Bu kitap size sevginin yüceliğini ve o sizin kaderinizse sizi öyle veya böyle bulacağını anlatan güzel bir kitap.

İz
İz

10

Kitaptaki konu anne ve babasının boşanmasıyla babasına kırgın olan verdanın babasıyla arasında geçiyor.Hiç beklenmedik bir zamanda babasının intiharı ile yıkılan Verda bu duruma araştırmaya başlıyor ve araştırırken başından olaylar geçiyor. Başarılı bir kitaptı,okumanızı öneririm. Unutmadan babalar,kızların ilk aşkıdır. Verdada babasina oldukca bağlıydı.

Aylak Adam
Aylak Adam

10

Daha önce okumamakla pişman olduğumu belirtmeliyim öncelikle... Yusuf Atılgan ile tanışmama vesile olan ilk kitaptı,o kadar beğendim ki 2 gecede bir solukta okudum.Bay C anladığım kadarıyla çocukluğunda yaşadığı bazı tatsız olaylar nedeniyle insanlardan kendini soyutlamış,yaşadığı ilişkilerde hata yapmasına neden olmuş.Çevresinde insan varken yanlız olduğunu fark ettim,belli bir düzen tutturamadığını...Oysa belki de mutluluk 2 kez de olsa çalmıştı kapısını nefesini kesmeye de yetmişti aşkları ama geçmişinden olacak ki insanlar konusunda oldukça hassastı.Hemen hemen herkesi analiz yapıp,insanlar hakkinda düşüncelerini rahatlikla ifade edebilen aylak bir adamdı.Yanlız,aylak,insanlardan kendini soyutlamış,zor bir karakterdi. Bay C adı bile yoktu isimleri yersiz bulurdu bu yüzden kendisine Bay C demesinden hoşlanırdı. Açıkçası kitabın sonunda aradigi aşkı bulmasini ve ona gecmisini unutturmasini saglayan birinin çikmasini beklemiştim ama kitabin sonu farkli bitti. Kesinlikle severek okunacak bir kitap.

« geri