myusufkirtil, 119 adet değerlendirme yapmış.  (4/17)
Fahrenheit 451
Fahrenheit 451

7

Büyük övgüler üzerine merakla başladım. Teması, çizdiği dünya, dönemin koşullarına ilişkin geliştirilen toplum sistemi ve şehir güzeldi, sonunda vermek istediği mesaj da iyiydi ancak bende bitirici etki yaratmadı. Distopya seviyorum, ilgiyle okuyorum ama kitabın sonunda vay be demedim.

Don Kişot
Don Kişot

7

Bir çılgının macerası ile başlayıp, beklemediğim şekilde hüzünle biten bir kitaptı. Kitap, Kesada'nın ölümüne inanmışlığı, Sanço'nun köylü kurnazlığı ile gelişen sürükleyici bölümlerden oluşuyor. Keyifli bir hikaye. Çok kitap okuyup hayal dünyasına kapanmak diye bir mefhum gerçekten var mıdır diye düşündürüyor :) Zaten dünya klasiği olduğu için tavsiyeye ihtiyacı yok ancak ben beğendim. Tavsiye ederim.

Ağrıdağı Efsanesi
Ağrıdağı Efsanesi

7

Ağrı Dağı Efsanesi'ni bilmiyordum. Yaşar Kemal'in anlatımını ve betimlemelerini beğenen birisi olarak keyifle okudum. Geçen hikaye doğaüstü değil ancak anlatım sayesinde bir efsanenin içindeymiş hissine kapıldım. Keyifle okudum. Çabucak okunacak, kısa, güzel bir kitap. Tavsiye ederim.

İnsan Neyle Yaşar?
İnsan Neyle Yaşar?

9

İyiliği, doğruluğu, hırsın iyi bir şey olmadığını ve buna benzer genel doğruları öğütleyen, mesajını dümdüz veren kısa hikayelerin bir arada olduğu; klasik olmayı hak eden, güzel bir kitap. Beğendim. Tavsiye ederim.

Damızlık Kızın Öyküsü
Damızlık Kızın Öyküsü

8

Farklı düşündüren, okurken anlatılan şartları ve ortamı düşününce insanın içini daraltan bir kitap. Büyük aksiyonlar yok. Yavaş yavaş ve gerilimli ilerledi benim için. Keyifle okudum. Tavsiye ederim.

Kuşlar da Gitti
Kuşlar da Gitti

10

Kısacık, 79 sayfaya birçok duyguyu anlatan, duygu yoğun bir kitap. Hüzünle, empatiyle, acıma duygusuyla, keyifle okudum. Tüm bu duyguları hissettiren, büyük resmi hayalinizde canlandırmanızı sağlayan mükemmel bir Yaşar Kemal betimlemesini de ayrıca belirtmek gerekir. Çok güzel bir kitap. Bitirdiğimde boğazımda bir düğüm kaldı. Beğendim. Tavsiye ederim.

Niçin
Niçin

10

Diğer kitapları gibi bu da mükemmel. Cuk oturan tespit ve değerlendirmeler var. Özellikle son kısımdaki yönetim bölümünü daha bir önemsedim. Tavsiye ederim.