myusufkirtil, 119 adet değerlendirme yapmış.  (2/17)
Statü Endişesi
Statü Endişesi

7

Yazar kitapta statü endişesinin nedenlerini ve çözümlerini beşer başlıkta ele alıyor. Düşüncelerle ilgili çokça örneklere yer verilmesi de daha bir anlaşılabilir kılmış. Beğendim, tavsiye ederim.

Sherlock Holmes'e Karşı Cingöz Recai
Sherlock Holmes'e Karşı Cingöz Recai

8

Cingöz Recai'nin sürekli galip geldiği kısa hikayelerden oluşuyor. Keyifle okudum. Tavsiye ederim.

Suç ve Ceza
Suç ve Ceza

10

Klasikler içerisinde en beğendiğim kitaplardan. İncelemesine bakmaya gerek yok. Direk okunması gereken bir kitap. Tavsiye ederim.

Sardalye Sokağı (Sardalye Sokağı #1)
Sardalye Sokağı (Sardalye Sokağı #1)

8

Yavaş, sakin, kendi halinde bir kitap. Başlayıp, nihayetine doğru yükselerek gitmiyor; sabit bir debiyle akıyor hikaye. Vermesi gereken önemli bir mesajı, amacı, önemli bir finali yok bence kitabın. Basit ama nitelikleri kuvvetli insanları, hayatlarını ve bu insanların ortamını çok çok güzel bir şekilde tasvir ediyor. Size de sadece bu keyifli hikayeyi okumak kalıyor. Beğendim. Tavsiye ederim.

Kızıl Nehirler
Kızıl Nehirler

8

Başladığımdan itibaren içine alan, sürükleyici, gerilimi ve merakı son ana kadar devam eden (hakikaten en son sayfaya kadar devam ediyor) bir okuma oldu. Kitapta hikayeler ve olaylar çatallanarak genişliyor, genişliyor, genişliyor ve sonra finale doğru nihayete eriyor ancak finali kitabın öncesi kadar içine almadı beni. Garip bir tat kaldı kitabı bitirince; ne olduğunu anlayamadığım. Arada zorlama olaylar var ancak bu kadar geniş kurguyu birbirine bağladıktan sonra göz ardı edilebilecek seviyede geldi bana. Çarpıcı olmayan finali haricinde beğendiğim bir kitap oldu. Tavsiye ederim.

Yediçınar Yaylası
Yediçınar Yaylası

8

Kemal Tahir'in diğer kitaplarında olduğu gibi dönemin has karakterlerin kendine has diyaloglarıyla akıcı bir anlatımı vardı. Çetrefilli, karışık olayları güzel bir kurguyla keyifle okuyacaksınız. Beğendim. Tavsiye ederim.

Düşerken
Düşerken

7

Yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Listeme nasıl eklediğimi hatırlamıyorum ancak beğendim. Aldığıma ve okuduğuma pişman olmadım. Gündelik hayatın içinden, normal bir hikaye gibi başladı. Ancak ilerledikçe duygu yoğun bir hal aldı. Bir çocuğun çaresizliği, bir babanın çaresizliği, bir sevgilinin çaresizliği, bir eşin çaresizliği gibi gibi insani marazları bolca hissettirdi. Gerçekten düşen iki insanın birbirine tutunacak dal olmasını iç içe geçen bir kurguyla okudum. Duyguları sonuna kadar hissedilen bir okuma oldu benim için. Kitabın anlatımı iyi ancak bazen betimlemeler fazla geldi. Bazen de anlatım dilinin karakterlerle uyumlu olmadığı hissine kapıldım. Kitabın sonlarına doğru olayları birbirine bağlayabilmek için de bir tık fazla tesadüflere başvurulmuş gibi geldi. Bende kitabın nihai intibası olumlu oldu. Bittikten sonra ne hissettiğimi düşündüm. Beni en çok etkileyenin -belki de bir oğul sahibi olduğum için- İshak'ın ta çocukken aldığı yara; bunun da tüm ömrüne sirayet etmesi oldu. Beğendim. Tavsiye ederim.