okcutanricaninkitapligi, 17 adet değerlendirme yapmış.  (1/3)
« geri  
Harry Potter ve Ölüm Yadigârları (Harry Potter, #7)
Harry Potter ve Sırlar Odası (Harry Potter, #2)
Harry Potter ve Felsefe Taşı (Harry Potter, #1)
Leyla
Leyla

10

Herkesin bir şeyler öğrendiği, hayatına satırlarını kattığı bir kitap var ya, işte benim için bu kitap 'o'! O Leyla. O Bosnalı bir kız ve onun tüyler ürpertecek gerçek hayat öyküsü... Şöyle bir özet geçersem, bu kitap savaşlarda toplama kampları olduğu zamanların ve onların içlerinde çürümeye mahkum edilmiş kadınlardan sadece birisinin yaşadıkları. En genci, en çok fiziksel ve duygusal şiddet göreni belki de. Leyla B'de-adı güvenlik nedeniyle değiştirildi veya saklandı- güneşli bir günde doğdu. Ya da güneş ona sadece bir kez doğdu. Çocukluğu külkedisi gibi geçen, aslında sorunlu bir ailenin arasında parlayan bir pamuk prensesti Leyla. Büyüdükçe herşeyi değişti ama tek bir şey değişmedi, hayali! B'den gitmek! Herşey böyle başladı işte, evinden uzaklaştığında bir akraba bozukluğu(!) yüzünden toplama kampına düşmesi ile. Leyla benim çocukluğumun kitabı, annemin okuma ikazlarına rağmen okuduğum ve ağlaya ağlaya döktüğüm göz yaşlarım. Bu kitap Leyla'nın hayatı, bu kitap insanlığın çöküşü. Bir insan ne kadar alçalabilir onu gördüm. Bu kitabı okuyun, okutturun! Kız, erkek herkese bir şeyler katacak ve sizlere önerdiğim en ağlamalı kitap!

Dublörün Dilemması
Buzkentin En Soğuk Kızı
Buzkentin En Soğuk Kızı

8

Eveet bir günde bitti bu güzelim kitap, yine kendimi durduramadım başka günlere saklayacaktım güüya😄 öncelikle gerçekten karmaşık ve bol karakterli bir kitaptı. Sürekli 'bu kimdi?' diye kendime sorduğum karakterler oldu. Kitap başlarda çok akıcıydı. 300'lere geldiğimde bir karmaşıklık çöktü ki anlatamam, anlayamadım, anlamadığım için sıkıldım da biraz. Sonra herşey yerli yerine oturmaya başladı. Sonu özellikle çok hoş bitti, şahsen beklemiyordum. Baş karakter yani Tana, biraz korkak ama trajedik anlarda cesur olduğunu farkettim. Çok alıştığımız aşk romanlarındaki gibi klişe bir karakter değil. Ama çoğunlukla bütün baş karakterlerin olduğu gibi fedakar. Gerçekçi bir kız ve dürüst. Birini zor bir durumdan kurtarıp ölmek ve kaçmak arasında bir seçim yapacaksa (sevdiği biri bile olsa) kaçacağını itiraf edecek kadar dürüst. Ve Gavriel. Ah Gavriel. Bayılırım ilk zamanlar kötü olup sonradan iyi olan cool erkeklere. Kitapta aşktan çok macera olduğu için Gavriel'i pek anlayamadım ama kitabın sonunda yaptığı şey ona tam puan vermemi sağladı. Spoi vermeyeceğim😊😊 kitaba bir puan vermek gerekirse 4,5/5 veriyorum. O da çok karmaşık bir kurgu olduğu için ve kafamda biraz soru işaretleri olduğu için, tabi kitabın güzelliğinden biraz benim anlamak üzerine kafa yormamam üzerine puan kırılsa da kesinlikle tavsiye edeceğim bir kitap! Benim gibi deliler çarçabuk bitirirse hiç şaşırmam, öptümm

Cinder (The Lunar Chronicles, #1)
Cinder (The Lunar Chronicles, #1)

10

Az önce bitti ve tam anlamıyla şok içerisindeyim. Sonu öyle bomba bitti ki kendimi çok saf hissettim. Arkadaşlar öncelikle kitabın arkasında yazdığı ve adından da belli olduğu gibi Cinder'ella 5. Dünya Savaşı'ndan sonra kurgulanan bir külkedisi hikayesi. Tıpkı hikayede olduğu gibi üvey annesi ve üvey kız kardeşleri var. İlk sayfalarda oldukça mülayim bir şekilde ilerliyor kitap. Yazar basit ve akıcı bir dille anlatmış, kendini bir şekilde okutturuyor. Elimde 1-2 gün kaldı 😍 Kitabın en sevdiğim yanı kesinlikle aralara sıkıştırılan ince espriler ve bu kitapta baş karakter kızın değil de erkeğin ilk adımı atması. Erkek karakter genelde hoşlandığımın aksine kötü ve siyah kıyafetler giyen biri değil, asil, iyi kalpli, esprili ve oldukça kibar bir prensti, kendini hemen sevdirdi canım benim❤️ Kızımız Cinder'a gelirsek onun bu kitapta nasıl bir külkedisi olacağını çok merak ettim. Sonuçta o bir sayborg(belirli uzuvları robot olan insan) ve evlatlık. Kitabın sonlarına doğru olaylar üstüne olaylar geldi. Ama gerçekten yazar gerçekten kitabı öyle mükemmel ve beklenmedik bir şekilde bitirmiş ki hemen ikinci kitabı almak istiyorum! Cinder bu ay okuduklarım içinde en iyisiydi.

« geri