Hopebringer, 12 adet değerlendirme yapmış.  (1/2)
« geri  
Genç Werther'in Acıları
Genç Werther'in Acıları

10

Bazı gerçekleri yüzüne vuran kendinizi sorgulamanıza neden olan bir kitaptı. Özellikle de biraz da negatif düşüncelere boğulduğunuz bir zamanınızda okuduysanız benim gibi damardan damardan giriyor sözleri. Kitap hakkında incelemem. http://kanvekuller.blogspot.com.tr/2015/05/genc-wertherin-aclar-intihar-uzerine.html

Kurtlara Söyle Eve Döndüm
Kurtlara Söyle Eve Döndüm

10

Kelimelerle anlatılmaz. Karakterleri, kurgu ve olayları birbirine bağlayışı, asosyallik olgusunu mükemmel bir şekilde işleyişi. Karakterin sözleri içime işledi. Bazı sözler sanki bana söylenmiş gibiydi. Hayatımda göremediğim şeyleri görmeme anlamama sebep oldu. Beni bu denli düşündüren etkileyen kitaplar çok azdır. Çok sevdim.

Golem ve Cin
Golem ve Cin

9

Dini ögeler güzel bir şekilde oturtulmuş kitaba. Binbir gece masallarından çıkma bir cin ile Yahudilerin golemi. Oryantalist ön yargıların fazla olmaması da ayrı güzeldi. Kitapta yer yer dini tartışmalar da geçiyor. Bu kısımlar da oldukça öğretici oldu.

Soykırım (Ender, #3)
Soykırım (Ender, #3)

9

Serinin diğer kitaplarına göre felsefi yönü daha ağır basan bir kitap. Ama kursu tartışılan şeyler itibariyle oldukça sevdim. Uzun olmasına rağmen okutuyor.

Ölülerin Sözcüsü (Ender, #2)
Zaman Çarkı, 03. Kitap: Yenidendoğan Ejder [1. Cilt]
Harry Potter ve Melez Prens (Harry Potter, #6)
« geri