cemilbehic, 60 adet değerlendirme yapmış.  (1/9)
« geri  
Hikâyeler II: Portreler
İslam'ın Şiir Anıtlarından
Çağ ve İlham II: Sevgi Devrimi
Çıkış Yolu III: Kutlu Millet Gerçeği
Türkiye`de Siyasî Buhranın Kaynakları
Türkiye`de Siyasî Buhranın Kaynakları

9

Türkiye'de Manevi Buhranın Kaynakları adlı eserle birlikte ele alınması gereken bir kitap.Siyasi buhrana sebep olarak manevi buhranı ön plana çıkarıyor Osman Turan. Selçuklu ve Osmanlı'nın siyasi gücünün manevi sağlamlıkla mümkün olduğu gerçeğini vurguluyor.

Türkiye`de Manevî Buhran Din ve Laiklik
Türkiye`de Manevî Buhran Din ve Laiklik

9

Ülkemizde ilmi yetersizlikleri ve aşağılık duygularıyla yönetim kademesini işgal edenlerin ve bu yönetime alkış tutan donanımsız aydınların halkın derdine,ihtiyaçlarına,ülkenin içinde bulunduğu siyasi buhrana doğru teşhis koyamamasından laikliğin bir problem halini aldığından bahseden Osman Turan çeşitli örneklerle Selçuklu ve Osmanlı hakimiyetinin dini müsamaha ve hoşgörü ortamına vurgu yapıyor ve halkta inkılap hareketlerine ve Batı'ya olan taassubun kırılması amacıyla laikliğin cahil aydınlar eliyle halk üzerinde bir baskı unsuru olarak kullanıldığını öne sürüyor.

Türk Cihân Hâkimiyeti Mefkûresi Tarihi
Türk Cihân Hâkimiyeti Mefkûresi Tarihi

10

Türklerin cihan hakimiyeti düşüncesini Türklerin tarih sahnesine çıkışından Cumhuriyet devrine kadar incelemeye tabi tutan Osman Turan bu alandaki boşluğu güzide eseriyle doldurmuştur.

« geri