cemilbehic, 60 adet değerlendirme yapmış.  (2/9)
Dada Manifestoları
Dada Manifestoları

8

Dada akımıyla ilgili bilgi alabilmek için güzel bir kitap. Biraz daha açıklayıcı bilgiler kitap içerisinde yer alabilirdi. Bir sunuş yazısı yer alabilirdi kitapta. Yayınevinin diğer okuduğum kitaplarında var olan yazım hataları bu kitapta da vardı. Ayrıca kitap içerisinde yer alan resimlerin görüntü kalitesi çok düşük. Biraz amatör bir editörlük var kitapta.

Yazmak Üzerine
Yazmak Üzerine

7

Kitabın anlatı ya da deneme türünde olduğunu tahmin ediyordum. Ancak yazarın arkadaşlarıyla ve dönemin aydın çevresiyle olan mektuplaşmalarından bazı pasajların muhtelif konu başlıkları altında toplanmasıyla oluşturulmuş bir kitap çıktı karşıma. Tabi ki faydalandım. Ernest Hemıngway'in edebiyatı,kişiliği hakkında ipuçları veriyor kitap.

Dorıan Gray'in Portresi
Huzursuzluğun Kitabı
Bosna Hikayeleri
Bosna Hikayeleri

9

Öykülerde Osmanlı'nın Bosna ve civarındaki son zamanlarının izlerini görüyoruz. Dönemin toplumsal koşullarını tüm gerçekliğiyle gözler önüne seren karakterlerle bezenmiş hikayelerde yazarın ifade gücü,yazarın öyküdeki ustalığını kanıtlıyor.

Sevda Sözleri
Talim ve Terbiye Rehberi
Talim ve Terbiye Rehberi

10

Öğretmen ve öğrenci münasebetini anlatan bir kitap. Üç bölümden oluşmakta: Hocada olması gereken özellikler,öğrencide olması gereken özellikler ve hem hocada hem öğrencide olması gereken özellikler. Örnekler Hz.Muhammed'in söz ve fiillerinden verilmekte. Ayetlerle desteklenmekte anlatım. Süleyman Hilmi Tunahan'ın hayatından da ,bağlılarının hazırlamış olduğu bir kitap olduğundan, örnekler verilmekte.