hikmetmlt, 41 adet değerlendirme yapmış.  (1/6)
« geri  
Cemo
Boğaz'daki Aşiret
Boğaz'daki Aşiret

10

Düşünce ve fikirleri ile ülkemiz insanlarının algılarını ve bakış açılarını değiştiren; Nazm Hikmet'ten Sabahattin Ali'ye , Namık Kemal den Mehmet Ali Aybar' a Abidin Dino ya kadar birçok tanınmış ismin aslında nasıl bir akrabalık ilişkisi içerisinde olduklarını okuduğumda soğuk duş etkisi yaptı. İlk birkaç gün karşıma çıkacak ilişkilerin büyüklüğünden ve ülkemize yaptığı tahribattın etkisinden korktuğumdan olacak okuyamamıştım. Ancak eğer bu ülkede yaşıyo ve bu ülkenin insanlarını kaderimize ortak ediyorsak bu korkuyla yüzleşmem gerektiğini düşünerek okumayı sürdürdüm. Anladım ki aslında bizler bir truman show ( jim carrey filmi ) parçasıymışız ve bizlerin haberi olmadan birileri kaderlerimizi belirliyormuş . Herkesin okumasını şiddetle tavsiye ederim.

Aylak Adam
Ateşten Gömlek
Yer Demir Gök Bakır / Dağın Öte Yüzü 2
Yer Demir Gök Bakır / Dağın Öte Yüzü 2

6

Destansı bir hikaye anlatılmasına rağmen konunun kendi içerisinde uzadıkça uzaması sıkıcı bir hale getiriyor. Bunca sayfada anlatılan kompozisyonu daha akıcı ve daha geniş bir gözlemle çarpıcı hale getire bilirdi. Kitabın sonunda rastlayacağını tahmin ettiğiniz şeylerin doğru çıkması da biraz daha alınan lezzeti kısıyor. Tüm bunlara rağmen kendi dünyamızdan kendi milletimizden olan yazarlarımızın eserlerini okunmasını yünündeki düşüncemi de ifade etmeden geçemeyeceğim.

Uçurtma Avcısı
Uçurtma Avcısı

10

Omuzunuza dokuna bir elin varlığı tüm hayatınız mutlaka etkileyecektir. Bu etkiden kurtulmak yıllar geçsede mümkün değildir. İşte bu roman da dostlukla başlayan olaylar örgüsünün sonunda süpriz bir sonla son buluyor. Merak uyandırıcı,akıcı ve duygularla dolu bir kitap. Edindiği şöhreti ilk satırından son satırına kadar hak ettiğine inanıyorum.

Martin Eden
« geri