Schopenhauer, 6 adet değerlendirme yapmış.  (1/1)
« geri  ileri »
Milena'ya Mektuplar
Milena'ya Mektuplar

8

Ah Milena şu an dar bir kuyunun başına gidip çığlık atsam sadece pis bir yankı vurur kulaklarıma... Aşkın düşünce ile harmanlaşmış halidir bu kitap severken aslında karşındakini korumak için yaptığın fedakarlıkların ne kadarda değersiz olduğunu anlatır sana Franz Kafka dönüşüm ile başlayan yazarlık serüveninde Milena'ya Mektuplar ile bence nirvana dediğimiz noktaya ulaşmıştır,bu nedenden ötürüdür ki Milena'ya Mektuplar her bir satırında büyük ustalık ve emek kokar..

Da Vinci Şifresi (Robert Langdon, #2)
Da Vinci Şifresi (Robert Langdon, #2)

10

21. yüz yılın bence en etkileyici romanlar kategorisinde abartısız ilk 5 içerisinde bulunabilecek bir kitaptır,her sayfası aksiyon ve yeni bir bilgi ile dolu olan bu kitap bizlere orta çağ karanlık döneminden başlayıp günümüze kadar süre gelen dönemde kutsal kase ve koruyucusu olan tapınakçılar hakkında çok detaylı bilgiler veriyor ve bu yüzdende kilise papalık tarafından dan brown'un tehdit edildiği de doğru.Bu kadar gerçekçi bir şekilde yazılmış bir roman daha oluşur mu bilemem ama şu bir gerçek ki dan brown gerçekten artık bir efsane olarak kalacak...

Aşkın Metafiziği
Aşkın Metafiziği

9

Aşkı o soyutsal düzleminden çıkarıp aslında hepimizin bildiği fakat ısrarla görmek istemediği doğrularıyla birlikte anlatıyor.Kitabın kimi yerleri bizleri kendimizle çelişki içine düşürse de genel hatlarıyla tamamen aşkı ve aşkın koşullarını derinlemesine çok rasyonel bir şekilde anlatmıştır chopen.

Böyle Buyurdu Zerdüşt
Böyle Buyurdu Zerdüşt

10

Tartışmasız Dünyanın en etkileyici iz bıraktıran eseridir okunması bir yana esas karmaşa kitabın sonunda anlayıp anlamadığınız konusunda kendinizle çelişkiye düşmeniz ve tüm olayları sorgulamaya başlamanızdır.Sadece felsefi yönden değil sosyo toplum açısından da irdelenmesi gereken bir kitaptır ve her ne kadar ilk baskısı 50 olsada bugün milyonlarca kez basılması kitabın ne kadar temeli sağlam ve asla kendi o özel tadını kaybetmeyen bir eser olduğunu ortaya koyuyor..

Yeraltından Notlar
Yeraltından Notlar

10

Okuyan her kesimden insanın kendine karakter edinebileceği tarzda yaratılmış bir insanın etrafında dönen sürükleyici bir kitap, ve bence Dünya edebiyatına yön vermiş olan Dostoyevski'nin her zamanki o ruhsal betimlemelerinin oluşmasını sağlayan temel taşı dediğimiz eseri bu.. Okunması ve okutulması gerekilenler listesinde ilk sıralarda olması gereken kitaplardan..

Henüz Vakit Varken Gülüm
Henüz Vakit Varken Gülüm

1

Bence içerik olarak bir ütopia olan sosyalizmden bağımsız kalamamış sanat için sanat dediğimiz olaydan uzak tamamen edebi dili komünist sistemle sentezlemiş bir şiir kitabı.

« geri  ileri »