borazan, 16 adet değerlendirme yapmış.  (1/3)
« geri  
Ruhun Kadınları-Psikanalizin Öncü Kadınları
Ruhun Kadınları-Psikanalizin Öncü Kadınları

10

Psikanalize katkı sağlamış kadınların tanıtıldığı bir eser. Katı bir biyografi değil. Her birinde aşk , ihtiras, mücadele v.b duygularla harmanlanmış yaşanmışlıklar anlatılıyor. Her bir biyografi ayrı bir lezzet veriyor. Psikoloji ile ilgiliyseniz. Özellikle psikanaliz ile kaçırmayınız.

Ve Durgun Akardı Don 3. Cilt
Ve Durgun Akardı Don 3. Cilt

9

Kitabın 3. cildinde ağırlıklı olarak don bölgesindeki savaş ve sürekli değişen dengeler aktarılmış. Yeri gelmişken belirteyim ; kitapta tasvir kullanımına oldukça fazla ağırlık verilmiş. Ve bu tasvirler akış içerisinde gelişigüzel serpiştirilmiş. Bu yönüyle alışılagelmiş romandan ayrılıyor.

Ve Durgun Akardı Don 2. Cilt
Ve Durgun Akardı Don 2. Cilt

9

1. ciltte yaşamı ve aşkları anlatılan Gregor'un, 2.ciltte çevresinde gelişen siyasal hareketlere göre dünya görüşündeki değişimler ve bu değişimlere göre aldığı kararlar doğrultusunda yol ayrımları anlatılıyor. Aslında Gregor öznelinde kazak toplumunun komünist devrime bakış açıları gözler önüne seriliyor.

Ve Durgun Akardı Don 1. Cilt
Ve Durgun Akardı Don 1. Cilt

9

Kazakların yaşamları, kültürleri... tüm gerçekliğiyle anlatılmış. 1. cilt kitabın kahramanlarından Gregor Melekof'un yaşamını, aşklarını mercek altına alıyor. 4 ciltlik seri bütünlük içinde devam ediyor.

İnce Memed 2
İnce Memed 2

10

En doğal haliyle sömürü kavramı anlatılıyor. Türk edebiyatının temel yapıtlarından. Bu kitabı okuduktan sonra diyalektik kriterler ile incelemesini yapmıştım. Anadolu halklarının sömürü tarihini anlamak ve çıkarımlar yapmak için bir şaheser.

Aldatmak
Divan
« geri