ARKHE, 287 adet değerlendirme yapmış.  (3/41)
PUS
PUS

7

Orjinal çevirisi " Arkana Bakma " gibi bir şey. Yayınevi " Pus " olarak basmış. Fena polisiye değil. Özellikle başlangıç kısmı bir çok polisiyede kötü olayın yaşandığı kısımdır. Bu kitapta biraz ters köşe var ki çok hoş olmuş. Hikayenin kalan kısmı ortalama bir tempoda ilerliyor. Yine bir çok polisiyede olduğu gibi düğüm kitabın sonunda çözülüyor. Kesin emin olamamakla beraber az çok katil tahmin edilebilir. Polisiye sevenlerin okuyabileceği kitaplardan.

Günler Haritası
Günler Haritası

5

Binaya sonradan eklenen müştemilat gibi olmuş. Hikayeye kattığı çok bir şey yok. Kitabın sonu itibarıyla yazar bu serinin ekmeğini yemeğe devam etmeye niyetli. Yenecek pek fazla kırıntı da kalmadığı için yeni bir ekibin temelini de atmış. Olursa seriye devam etmem. Dört kitabı da okuyup memnun kalan okur sayısının da çok fazla olduğunu düşünmüyorum. Fotoğraflı kitaplar olarak, tuhaflarla tanışma serüveni, hoş bir seri diye akıllarda kalsın.

Ruhlar Kütüphanesi (Bayan Peregrine'nin Tuhaf Çocukları, #3)
Ruhlar Kütüphanesi (Bayan Peregrine'nin Tuhaf Çocukları, #3)

6

Tuhaflıkların büyüleyiciliği bu kitapta biraz daha az etkiledi beni. Anlatım olgunlaşacağına daha da çocuklaştı. Okur kitlesi olarak hedefi genç okura yöneltmiş yazar. Hem ilk kitabın hem de ikinci kitabın gerisinde kalan bir kurguydu. Seri bu kitapla bitmiş olsaydı hatıralarda kalabilirdi belki ama maalesef dördüncü kitap da çıktı. Baştan planlanan kurgu sonrasında ilgi ve paraya yenilip uzatılınca serinin önceki kitaplarını da olumsuz etkiliyor. Hiç başlamamış olanlar için serinin ilk kitabını okuyup bırakmak tadında bir okuma keyfi sunacaktır. Sonraki kitapların cezbediciliği gittilçe azalmış.

Gölge Şehir (Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları, #2)
Gölge Şehir (Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları, #2)

7

Kitabın 3/2'si yazılmış olmak için yazılmış sanki. Doğru düzgün olay yok, bir giriş gelişme durumu yok. Ağır tempoda ilerleyen bir anlatım. İlerlemiyor bir türlü. Serinin dört kitabını da peşin peşin aldığım için okurken biraz da kızdım kendime boşa mı heveslerim diye. Son kısıma kadar elle tutulur tek tarafı fotoğrafların anlatıma katkıları olsa gerek. Yazar son kısımda ise kalemini konuşturmuş diyebilirim. Kitabın çoğunluğu kağnı arabası hızında ve tasasız ilerlerken son bölümler yarış arabası formatında olaylar üstüne olaylarla geçti. Yine de son anda yapılan atak hikayeyi kurtarmıyor gözümde. Biraz daha genç okur penceresi belirginleşmiş bu kitapta. Eldeki serinin kitaplarına devam...

Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları (Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları, #1)
Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları (Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları, #1)

8

Farklı kurgusuyla beklentimi karşıladı. Biraz daha genç okura yönelik olmuş. Anlatımda hamlık olsa da kurgunun ilginçliği ile kapanıyor gibi. Fotoğraflarla hikayenin desteklenmesi güzel. Seriye devam ediyorum.

İnsanlar
İnsanlar

5

Başlangıç esprili ve iç açıcı olsa da oluşturduğu kurgudan dolayı sığ ve dar bir kitap olmuş. Biraz okuyunca hikayenin bir yere ulaşmayacağını tahmin edebiliyorsunuz. Beklentim yüksek değildi. Ortalamanın biraz altı.

Kimseye Söyleme
Kimseye Söyleme

9

Coben'in kalitesine yakışan bir kitap olmuş. Heyecan, gerilim ve merak duygusu hep canlı kaldı. Kurgu da çok iyiydi anlatım da. Sürükleyici bir hikaye olarak okurlara tavsiye ederim.