ARKHE, 287 adet değerlendirme yapmış.  (2/41)
Korku Kapanı
Korku Kapanı

2

Üç kitaplık serinin ilk kitabıymış. Bunu bilmeden aldım. Zaten yayınevi de diğer iki kitabı çevirmemiş. Filmi çekilsin diye yazılmış sanki. Daha çok senaryo formatında yazılmış gibi. Ele alınan konu ilgi çekici olsa da kurgu ve anlatım berbat. Genç okur hedeflenmiş. Zaman ve para kaybı.

Son Samuray
Son Samuray

3

Yurt dışı okur yorumlarına da baktım. Ya çok beğenmişler ya da hiç beğenmemişler. Ortalama puan veren sayısı az. Ben ikinci gruba dahil oldum. İlk sayfalar keyifli başlasa da sonrası deli saçması gibiydi. Arada akılda kalacak cümleler olmasa, başlangıç ve sondaki bölümler olmasa yenilir yutulur bir kitap değil. Altı yüz sayfa çok sıkılarak geçti. Beğeniler değişir.

Göl
Göl

3

2006 yılında Dharma Yayınları "Kurttan Korkan Adam" adıyla yayınlamış aynı hikayeyi. Orjinal çeviri ismi de bu aynı zamanda. Pegasus uyduruk bir isimle tekrar basmış. Polisiyeyi beğenmedim. Ortalamanın bir hayli altında. Daha önce okuduğum kitabının çok çok gerisinde kalmış kurgu. Her iki kitapta da bulunan dedektifi de iyi işleyemediğini düşünüyorum.

Gezgin Yıldız (Zodyak #2)
Gezgin Yıldız (Zodyak #2)

4

Zodyak serisinin ikinci kitabı. Normalde seri üç kitap olarak tasarlanmış ama yazar bir dördüncü kitap daha eklemiş seriye. Tabii dilimize sadece ilk iki kitabı çevrilmiş. İlk kitap kadar ilginç değildi. Serinin ilk kitabında evreni tanımak ilginç olsa da ikinci kitapta olayların kurgusu ve anlatımı açıkçası çok fazla sarmadı. Serinin diğer iki kitabı da çevrilmiş olsaydı yine de devam etmezdim. Genç okur ve astrolojiye ilgi duyanların hoşlanabileceği bir seri gibi.

Zodyak (Zodyak #1)
Zodyak (Zodyak #1)

5

Daha çok genç okura yönelik bir kitap. Aslında hikayenin yapı taşları güzel. Gezegenler ve üzerinde yaşayanların farklı özelliklerini iyi kurgulamış. Eksikler olmasına rağmen orta seviyede bir bilim kurgu.

Yardımcı
Yardımcı

10

Tam bir klasik tadında. Merakla ve bol iştahla okutuyor. Her şey o kadar dozajında ki; şunu şöyle yapsaydı diyeceğiniz bölüm yok. Muazzam. Kitap için fazla söze gerek yok aslında. Kitap kurtlarının istifade etmesi gereken hikayelerden. Pegasus Yayınları kitabı yeni kapak ve yeni isimle tekrar basmış " Duyguların Rengi " diye. Kusur olarak onu söyleyebilirim. Orjinal ismi Help çünkü.

Evvel Zaman İçinde
Evvel Zaman İçinde

6

Orjinal çevirisinde " Çok Çok Uzak " gibi bir çeviri çıkıyor. Dilimize çevriliş ismi de uygun. Bir çeşit masal. Yalnızca hitap edeceği kesim belirsiz. Çocuklar için fazla ciddi, yetişkinler için çocukça. Belki genç okur keyif alabilir. Ortalama bir hikayeydi. Daha iyisini ummuştum aslında.