MerveSarikaya, 31 adet değerlendirme yapmış.  (1/5)
« geri  
I See the Promised Land: A Life of Martin Luther King Jr.
I See the Promised Land: A Life of Martin Luther King Jr.

10

İçindeki çizimler sayesinde okurken görsel olarak da öğrenmemizi sağlayan başarılı bir kitap. Unutkan insanlar için daha kalıcı olduğu kesin.

Şibumi
Şibumi

10

Go, uzak doğu felsefesi, mistizm gibi konular üzerine yoğunlaşmış bir kitap. Çok güzel tasvirlere, sürükleyici bir hikayeye ve değişik bir konuya sahip. İlk başlarda klasik, Amerikanvari bir roman olduğu düşünülebilen ama olaylar aktıkça sizi daha fazla tatmin edecek bir kitap. İkinci dünya savaşı yıllarında dünya durumlarını da alt metin olarak öğretiyor.

Cesur Yeni Dünya
Cesur Yeni Dünya

10

Kara ütopyanın en iyi örneklerinden biri. Üstelik romanın yorumlanması tamamen okuyucunun eğilimleri ile alakalı, çok yönlülüğü ayrı bir değer katmış. İster büyük buhran zamanlarındaki krizi çözmek için öneri olarak yorumlayın ister şartlandırılmış istikrarın fırsat maaliyetleri, benim fikrim kabusumsu geleceğe ilişkin kehanetler olacaktır. 1984 tadında oldukça başarılı bir roman. P.S. Günümüzün yozlaşmış ilişkilerinde John gibi bir çocuk tanımıştım. Takdir edilesi insanlar bunlar.

Kül ve Ateş
Kül ve Ateş

10

Evet! Tam 200 yıl önce yazılmış bir kitap. Sıradan insan ilişkilerini, çözümü olmayan ve anlaşılmaz kadın-erkek ilişkilerini, akraba ilişkilerini o kadar güzel gözlemlemiş ve temiz bir dille aktarmış ki kesinlikle okunmayı hakeden bir kitap. Eminim ki her okurun kendi hayatından kesitleri düşünmesini ve hayatından en az birini roman karakterleri ile bağdaştırmasını sağlayacaktır. Berrak bir kafa ile düşünülerek okunmalı. Ayrıca yazarın kullandığı ünlemlere hayran kaldığımı belirtmeden geçemiyorum.

Zar Adam
Yeniay (Alacakaranlık, #2)
Türkçe Off
« geri