halil46, 85 adet değerlendirme yapmış.  (1/13)
« geri  
Venedik'te Ölüm
Venedik'te Ölüm

6

Venedikte tatilde olan bir yazarın yine aynı otele tatile gelen bir küçüğe olan aşkını, ölme pahasına da olsa ondan ayrılmayışını konu edinen bir öykü.

Mrs. Dalloway
Mrs. Dalloway

8

Mrs Dalloway etrafında bir gün içinde yaşananlar etkileyici bir üslupla akıcı bir şekilde anlatılmış. Belki ilk sayfalarda sıkılabilirsin ancak devamı gerçekten de güzel bir roman.

Ölümcül Kimlikler
Ölümcül Kimlikler

8

Bir hristiyan olarak Lübnanda doğup büyümüş Amin Maalouf'un Ölümcül Kimlikler'deki tespitleri okumaya değer.

Dava
Dava

9

Franz KAFKA'nın Dava'sı felsefe, psikoloji ve sembolizmi en iyi temsil eden romanlardan biri. Korku üzerine kutgulanan roman, şüphelinin dahi suçunu bilmeden "yargılanamaması" ile devam ediyor. Sonunu merak etmeden okuduğun her cümleden zevk almaya bakmak lazım bu romanda.

Bozkırkurdu
Bozkırkurdu

7

Hermann HESS'in Bozkırkurdu her insanın yaşadığı ikilemleri, roman kahramanı Harry Haller'in şahsında keskin çizgilerle ele alan, bazen kişilik olarak kurtlaşan, bazen ise normal insan olan durumunu felsefik olarak ele almış. Bu sırada Mozart, Beethoven, Bahms, Wagner gimi müzik dünyasının dahilerinden de sık sık bahsedilmiş bu romanda.

Gölgesizler
Gölgesizler

7

Farklı bir üslup, dil çok iyi kullanılmış, cümleler etkileyici, kurgu farklı ama akıcı değil hatta sıkıcı oluyor bazen

Ayaşlı ile Kiracıları
Ayaşlı ile Kiracıları

7

Olağanüstü bir kurgusu olmasa da, cımhuriyetin ilk yıllarına ait yaşantıyı, ilişkileri sade ve akıcı bir dil ike anlatmış.

« geri