vovathecat, 20 adet değerlendirme yapmış.  (3/3)
  ileri »
Olimpos'un Kanı (Olimpos Kahramanları #5)
Olimpos'un Kanı (Olimpos Kahramanları #5)

6

Ne kadar sürüklenerek okumuş olsam da, önceki kitapların tekrarının ötesine geçmiyor. İlk seride bilinmezlik vardı, şimdiyse olaylar birbirinin tekrarı. Bana Rick Riordan artık sadece yazmak için, veya para için, yazıyormuş gibi geliyor. Bundan sonra da başka kitap olursa okumam, artık burada bırakmak gerek.

Bonzai
Bonzai

6

Pek de sıradışı olmayan bir ilişkiyi anlatan kısa ve garip bir hikaye. Anlatım biçiminin umursamaz gibi olmasının konuyla oldukça uyumlu olduğunu düşünüyorum. Genel olarak bakıldığında, herhangi birinin yaşamına çok az irdeleyerek göz atılmış gibi. Yazarın doğum yeri olan Santiago'daki yerel bir gazeteye göre Şili edebiyatında yeni bir devir başlatmış. Julio'nun şu rüyasının anlamını düşünüyorum: "Arada kumlu bir yerde, bir çöl ya da bir plajda geçen bir rüya görüyor, rüyada üç kişi sanki tatildeymişçesine ya da güneşlenirken fark etmeden ölüvermiş gibi, güneşe ya da gökyüzüne doğru bakıyor. Birden mor renkli bir ayı beliriyor. Kocaman bir ayı, yavaş yavaş ve ağır ağır vücutlara yaklaşıyor, aynı yavaşlıkla etraflarında yürümeye başlıyor, ta ki bir daireyi tamamlayıncaya dek."

Damızlık Kızın Öyküsü
Damızlık Kızın Öyküsü

8

Kendimi sık sık empati kurmaya çalışırken buldum ve sadece korkutucu. Umut ışığını çok az görerek karanlıkta debelenmek gibi, sonrasıysa belirsiz. Bu senaryo gerçekleşseydi ne olurdu? İnsanın “İsyan ederdik tabi!” diyesi geliyor ama acaba gerçekten isyan eder miydik?

Fahrenheit 451
Fahrenheit 451

7

Adını çok duyduğum bir distopya. İlk başlarda içine girmekte zorlandım çünkü bana göre anlaşılmaz benzetmeler, istiareler akıcılığı aksattı. Bu duruma alışınca okumak daha keyifli oldu. Konusunun yaratıcı ve yenilikçi olduğunu kabul etmekle beraber göklere çıkarıldığı kadar çarpıcı bir eser olmadığını düşünüyorum. Yine de okunmasının yararlı olacağını ve okuyanın zamanını boşa harcamamış olacağını söyleyebilirim.

Sarı Sıcak
Sarı Sıcak

10

Okuması keyif veren, aynı zamanda sorgulatıcı hikayelerden oluşan bir kitap. Duygu veya düşünce ağırlıklı kitaplar okurken araya köy insanlarının hayatlarını gerçekçilikle ele alan bir kitap girmesi farklılık yaratıyor. Köy yaşamına uzak biri olarak gözümü açtı diyebilirim.

Sanat Kavramlarına Giriş
Sanat Kavramlarına Giriş

6

Sanata ilgi duyduğum için sanat anlayışımı bir temele oturtabilecek bir kitap okumak istiyordum. Resimli olması ve yazı tipi açısından okumayı zevkli kılıyor. Öte yandan konulan resimlerin o sırada anlatılan konuyla bir alakası yoktu, olsaydı konuyu daha anlaşılabilir kılabilirdi. Birçok yazım hatası ve anlatım bozukluğu içermesi, bazı yerlerde sürekli tekrara düşmesi anlamayı zorlaştırıyor. Genel bir fikre sahip olmamı sağladı ama başka bir temel kitabı bence tercih edilebilir.

  ileri »