Thessavas, 8 adet değerlendirme yapmış.  (1/2)
« geri  
Virginia Woolf'tan Yazarlık Dersleri
Virginia Woolf'tan Yazarlık Dersleri

9

Evde ki meleği öldürdünüz mü ?

Yaşamak, Sevmek ve Öğrenmek
Mutlu Olma Sanatı
Mutlu Olma Sanatı

9

Alain inanılmaz özgün bir yazar. Yazılarında okuduğunuz örnekleri, fikirleri ve yaklaşımları daha önce başka bir yerde okumadığınıza garanti verebilirim. 4. kez okumak için sabırsızlanıyorum.

Tanrılar Okulu
Tanrılar Okulu

10

Enfes bir kitap. Girişimci ruhunuzu canlandıracak, çorak arazilerinizi yeşille donatacak iç motivasyonunuza hitaben yazılmış sıradışı bir eser.

Dinle Küçük Adam
Yaşama Sanatı
Yaşama Sanatı

7

Diyelim ki parkta oturuyorsunuz,yanınıza sevimli tonton bir dede yaklaştı ve başladı anlatmaya,sıkılmıyorsunuz üstelik her yeni konuya değindiğinde meraktan daha fazla odaklanıyorsunuz.Anlıyorsunuz ki bu amcanız gerçekten görmüş,geçirmiş,anlattığı herşeyde bir yaşanmışlık var. Okumak sanatında şöyle bir konuya değinir.Okumak iyi huy ve kötü huy olarak kabul edilir. Okumak her zaman güzel değildir.Eğer gerçeklerden uzaklaşmaya başlamışsan,herşeyi o kitaplarda arıyorsan ve kendi fikirlerin yok olup fikir olarak bir yazarın arkasına saklanmaya başlamışsan vazgeç bu okuma sevdasından. Yazar her sayfada haklı şaşırtmalarıyla tecrübesini konuşturur. Zamanın imtihanından geçmiş yazarları daha çok sever. Okumanızı tavsiye ederim.

Sözler
Sözler

4

İşçi dostu bir yazar.Savaş karşıtı bir yazar.Aşk'ı bilen bir yazar. Seine sokağı saat on otuz vakit akşam köşesinde bir başka sokağın sendeliyor bir adam... şapkalı yağmurluklu genç bir adam bir kadın sarsıyor onu sarsarak konuşuyor onunla başını sallıyor adam şapkası yan yatmış ve kadının şapkası düştü düşecek rengi solgun ikisinde belli ki adam gitmek... yok olmak...ölmek..istiyor ama kadın can atıyor yaşamaya duymamak imkansız fısıldayan sesini kadının bir yakınma bir emir bir çığlık...bu ses o kadar tutkulu o kadar hüzünlü ve o kadar hayat dolu ki bu ses bir mezarın üstünde soğuktan titreyen bir bebeğin kışın bir mezarlıkta parmakları giriş kapısına kenetlenmiş bir varlığın çığlığı bir şarkı bir cümle hep aynı cümle durmadan tekralanan cevapsız kalan... dalgın gözlerle bakıyor ona adam boğulurken kollarıyla devinen biri gibi bu adam ve cümle dökülüyor dudaklarından .... Devamını merak ediyorsanız mutlaka okumalısınız.

« geri