Big10Doss, 146 adet değerlendirme yapmış.  (3/21)
Doctor Who - Shada
Doctor Who - Shada

9

Emekli bir Zaman Lordu olan Profesör Chronotis, Cambridge ünivesinde mütavazi bira hayat sürmektedir. Gezegeni Gallifrey'den dönerken yanında zararsız eşyalar getirmiştir. Ancak "Gallifrey'in Muhterem ve Kadim Yasaları" kitabını da getirmiştir. Bu kitap tehlikeli ellerde çok kötü sonuçlara neden olmaktadır. Nitekim Skagra isimli, evreni ele geçirmek gibi bir niyeti olan kişilik bu kitabın peşindedir. Profesör Chronotis kitabı yanlışlıkla şapşal bir yüksel lisans öğrencisi Chris Parsons'a vermiştir. Doktor (dördüncü doktor) ise Zaman Leydisi olan Romana isimli yardımcısı ile yardım çağrısı aldığı için, Cambridge intikal etmiştir. Üstelik yanlarında K9'da var. Skagra amacına yani Shada'ya ulaşabilecek midir? Nedir, kimdir bu Shada? Doctor ve yardımcıları, yol arkadaşları Skagra'yı durdurabilecek midir? Son olarak kitap 1980'lerde geçiyor. Klasik seriyi izleyenler yabancılık çekmeden rahatlıkla okuyabilirler. Klasik seriyi izlemeyenler kitabı okurken başlarda zorlanabilirler ama sonradan alışırlar. Diziyi izlemeyenler ise bu kitaptan uzak dursunlar! Puanım: 5 / 4

Dune
Dune

9

Dune adıyla bilinen Arrakis gezegeni İmparator'un emriyle artık Atreides hanedanlığı tarafından yönetilecektir. Melanj isimli baharat maddesinin kaynağı olan Arrakis gezegeninin eski hükümdarları olan Harkonnen hanedanlığını ise bu değişiklik çok kızdırmıştır. Bu değişikliğin ardından siyasi oyunlar, çıkar çatışmaları patlak vermiştir. Dük Leto'nun oğlu Paul Atreides ise rüyalarında, görülerinde yaşadıklarını artık tecrübe edecektir. Dune gezegeninin ezilen yerli halkı Fremen'lerin beklediği mesih gelmiş midir?

Elantris
Elantris

8

Alışılmışın dışında bir fantastik kitaptı. Elinize aldığınızda bol aksiyon falan bekliyorsunuz ama öyle değil. Durağan bir kitaptı ama insanı çok sıkan bir kitap değildi. Herkese hitap edecek bir kitap değildi kısaca. Kitabımızın konusu Arelon şehri kralının varisi Raoden'in Shaod'a kapılması ile başlıyor ve Raoden çürümüş Elantris'e atılıyor. Öte yandan Raoden ile siyasi evlilik yapacak Sarane Arelon'a geliyor ve Raoden'e olanlardan habersiz. Öte yandan ise: Derethi dininin gyorn'u, fethetmek istediği iki ülkeden biri olan Arelon'a ayak basar. Bir fantastik kitapta din'in siyasi oyunların bu kadar güzel işlendiğini hatırlamıyorum.

Dövüş Kulübü
Dövüş Kulübü

9

Ana karakterimizin ismi yok. Karekterimiz uyuyamama hastalığından mustarip. Doktoru ise bir tavsiye veriyor: "Git terapi gruplarına bir günlüğüne katıl, gerçek acıyı gör" diyor. Karakterimiz uyumaya başladığını fark ediyor ve hergün değişik terapi gruplarını geziyor. Bu böyle iki sene devam ediyor. Ta ki kendisi gibi sahtekar, hasta olmadığı halde terapi gruplarına katılan Marla Singer ile karşılaşana kadar. Uyuyamama hastalığı hortluyor. Bir gün tatile çıktığı zaman ise Tyler Durden ile tanışıyor. Bir sorun oluyor ve Tyler Durden'dan yardım istiyor. Tyler ise tek bir şartla yardım etmeyi kabul ediyor ve diyor ki: "Bana bütün gücünle vur" ve Dövüş Kulübünün temelleri atılıyor. Genel olarak toplumu, dünyayı, insanları hatta her şeye genel bir eleştiride yapılıyor Dövüş Kulübünde.

Kötü Geçmişler
Kötü Geçmişler

7

Yirmili yaşlardaki Muhammed arkadaşı ile birlikte bir oda tutmaya karar verir. Odayı kiralamakta ki amaçları odayı garsoniyer olarak kullanmaktır. Ancak hiçbir şey umdukları gibi gitmez. Aynı zamanda roman ikinci tekil şahıstan anlatılmış, biri size sanki başınızdan geçenleri anlatıyormuş gibi. Kitapta mısırdaki sosyal yaşamı, Arap ve Müslüman bir ülke olmasına rağmen batıdan pek farkları olmadığını görüyoruz. Anlatımı ağır bir kitaptı ilk başlarda zorlanabilirsiniz.

Yabancı
Yabancı

9

Çok değişik bir kitaptı. Ana karakterimizin annesini kaybetmesiyle başlıyor her şey, karakterimizde zerre duygu yok, yalanda söyleyemiyor ve bu karakterimizin sonunu getiriyor. Yabancılaşma ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.

Odd Ve Ayaz Devleri
Odd Ve Ayaz Devleri

9

Midgard'da yaşayan Odd isimli bir çocuk, kendi başına ağaç kesmeye kalktığı içinde bir ayağı sakat. Ölen babasından kalan kulübeye gittiğinde kapıdan eşelenme sesleri gelir ve Odd Asgard'a kadar gider...