ciba, 50 adet değerlendirme yapmış.  (1/8)
« geri  
Kuyucaklı Yusuf
Kuyucaklı Yusuf

8

Tasvirlerine, kurgusuna bayildim. Akti gitti. Gercekten bizim eserlerimizin ne kadar kiymetli oldugunu bir kez daha anladim. Ben kurk mantolu madonnadan da daha cok begendim.

Son Kamelya
Son Kamelya

8

Okumam derken Sarah Jio nun ikinci kitabini elime almis bulundum. okurken bana Flora Hulya Kocyigitin oynadigi bir eski turk filmini hatirlattir. Bahcenin ozelliklede cati katindaki serayi hayal etmek bana cok zevk verdi.

Mektup Aşkları
Mektup Aşkları

8

Aslinda sikilip birakacagimi dusunerek basladim kitaba. Hep jaleye yazilan mektuplar. Ama hic Jalenin cevaplari olmayan mektuplar. Baslarken ne yalan soyleyim cokta umitlenmedigim bir kitap. Ama hepsinden cok hoslandigimi soylemem lazim.Ahmet'in kosulsuz aski, Zeki'nin absurtlugu, Ferhundenin asiri duygusalligi, Sacide'nin kazanmak ugruna her sey mubahtiri, Reha'nin sikiciligi (tek Reha'yi okumak istemedim), carpik-degisik asklari ve herseyden onemlisi finali. Bir cirpida okunabilecek bir kitap. Not: kitapta bahsedilen defteri anlayamadim.

Beyoğlu'nun En Güzel Abisi
Beyoğlu'nun En Güzel Abisi

8

Ne istersiniz. Cinayet(ler)in gizemimi, ask sevgi ozlem mi, nasil atlattigimiz belli olmayan yakin gecmis olaylarimi. Kesinlikle okunmasi gereken bir kitap.

Nar Ağacı
Nar Ağacı

9

Yillar sonra yusuf ile zuleyhadan sonra okudugum bir Nazan Bekiroglu kitabi. Trabzon asigi bana eski zaman Trabzonunu yasatan bir eser. O gezerken faroz da, meydan da, uzun sokakta benimde yol aldigim bir kitap. Tarihin, 1. Dunya savasinin, balkan harbinin o kitaplarin arkasinda duydugum ama hissedemedigim yoksulluk, kayip, analik, evlatlik, ozlem duygulari. Askin farkli turleri, aile yapisi. Ne diyebilirim ki guzel hem de cok guzel bir kitap.

Güneşe Bakmak - Ölümle Yüzleşmek
Güneşe Bakmak - Ölümle Yüzleşmek

6

Kitap birebir orneklerle anlatildigi icin ilgi cekici olabilir. Ancak surekli ayni cozum yollarindan bahsetmesi sikiciliga donusturmus. Ayrica Yalom bence bu kitapta egiticiligi daha aza indirgemis. Olaylari basit bir sekilde anlatip cozumleri bir anda gerceklesmis. Tabiki terapinin tamamini ele alamazdi ama bir psikoloji ideolu olarak daha cok sey beklerdim. Bir de kultur farkindan dolayi sundugu bazi onerileri kendimize yada danisanlarimiza uygulamamiz oldukca guc.

Gülün Adı
Gülün Adı

7

Kitap olaganustu bir kurgu, derinlemesibe bilgiye sahip. Tartismalara da yazdigim gibi basinda kitabi bitiremiyecegimi zannetim. Benim gibi ortacaga, Hiristiyanliga, tarikatlara uzak insanlar icin zaman zaman sikici olabilir. Yogun tamlamalar, latince yazan kelime yada cumleler, surekli kitabin icine giren degisik karakterler. Bana verilen tavisyeye uyarak kitabi notlar alarak okudu. Cok notlarima bakip bu kimmis, neymis dedim. Cok zekice kurgulanmis bir kitap. Zaten heryer de tam not almis benim yorumum nacizane. Ilk baslar sikici gelebilir. 2-3 gunde cerez gibi de okunmayabilir. Zamanini varsa, agir bir romana ihtiyac varsa tavsiyemdir.

« geri