blueman, 75 adet değerlendirme yapmış.  (2/11)
Kendini Arayan Adam
Biz
Biz

7

Diğer distopya örneklerine emsal oluşturmuş olduğu gerçeği keskin bir şekilde ortada.Karşı hareketlerden habersiz biri ve onu sisteme karşı olan tarafa çekmeye çalışan başka biri(kadın) teması baskın.Özellikle Orwell’in 1984’ü kurgu anlamında bir çok paralellikler taşıyor bu kitapla.Fakat dil konusunda Orwell’i daha başarılı bulduğumu söylemeliyim.Kitabın tamamına yayılmış müstehzi bir üslûp,yer yer duyguların etkisini güçlendirmek kullanılan kesik iç konuşmalar kitaba konsantre olmamı zorlaştırdı.Kurguda da yer yer açıkların bulunduğu kitapta ise hoşuma giden şey Zamyetin’in otorite ve iktidarın tanımlarını rasyonalleştirmek için(kendi eğitimine istinaden) yaptığı bilimsel ikonlu betimlemeler.Akıl almazlığı simgelemesi için kök eksi bir i kullanması gibi.Final içinse söylenecek pek bir şey yok kitap yeknesak bir macera özelliği taşımaktan uzak olduğu için final beklenenden farklı değil.

Sineklerin Tanrısı
Sineklerin Tanrısı

7

Katolik inançlarına göre "beelzebub"(ibranice sineklerin tanrısı demek) şeytanın bir diğer ismidir. Kitapta Roma'nın tarihsel dönemlerine atıflar güzel planlanmış.Fakat kapak kitabı tam olarak anlatmıyor bence daha farklı bir kapak yapılabilir.

Siyaset Sosyolojisi
Hz.Hüseyin ve Kerbelâ Faciası
Hz.Hüseyin ve Kerbelâ Faciası

8

Genel olarak subjektif,akıcı ve kapsamlı bir kitap.Dönem hakkında sıkılmadan bilgi almak isteyenlerin okuma listesine eklemesi gerekir diye düşünüyorum.

Düşünce Tarihi
Düşünce Tarihi

5

Söylemek istediği şeyi bu kadar gizleyen bir adam görmedim,kitap bilimsellikten uzak tamamen empoze aracı haline gelmiş.

Sokakta