blueman, 75 adet değerlendirme yapmış.  (1/11)
« geri  
Yazı Üzerine Çeşitlemeler / Metnin Hazzı
Hülâsatül Âbidin & İtikad Dersleri
Hülâsatül Âbidin & İtikad Dersleri

8

Kısa ve özlü bir kitap olmasının yanında sade dili ve öne çıkarılan nüansları ile birlikte kesinlikle okunabilecek, anlaşılabilecek bir kitap.

Divan Edebiyatı Estetiği
Divan Edebiyatı Estetiği

7

Yer yer kapsamı aşacak konular hakkında görüşlerin nakledilmesi ile konu dağılacak gibi olsa da genel olarak güzel ve teknik açıdan yararlı bir terkip.

Macellan
Macellan

8

Kitabı okurken el altında dünya atlası bulundurmakta fayda var.

Ey Oğul (Roman Boy)
Ey Oğul (Roman Boy)

8

İhya'nın özeti Kimya-ı Saadet onun da özeti Eyyühel Veled

Karanlığın Yüreği
Karanlığın Yüreği

7

Genel olarak kasvetli bir ortamın başarılı bir dil ile sunulduğunu söyleyebiliriz.Karakterlerin psikolojik tahlilleri ustalıkla yapılmış.Konu denizcilikle ilgili olmasına rağmen denizcilikle ilgili çok fazla terimin olmaması beni sevindirdi,anlayış kolaylığı dairesinde.Son olarak yazarın dile olan hakimiyetini müşahede için eserin İngilizce'sinin de okunmasının yararlı olacağını düşünüyorum.

Utopia
Utopia

7

Genel ütopyalar içinde en tutarlı olanlarından.Mina Urgan'ın kitabın sonunda ki verdiği bilgiler içinde Thomas More'un hayatı ile ilgili verdiği bilgiler yararlı fakat mukayese bana kalırsa tam bir hayal kırıklığı.Bilimsel bir yaklaşımdan uzak eklektik bir anlayışla diğer ütopya türleri ile kıyas gerçekleştirilmiş.Bu konuda yapılabilecek en güzel şey diğer ütopyaları da okuyup objektif temelde kıyas yapmak.

« geri