melisss, 7 adet değerlendirme yapmış.  (1/1)
« geri  ileri »
Paldır Küldür
Paldır Küldür

8

Yazarın mizahına bayılıyorum. İlginç bir distopya olmuş

Gece Ana
Sırçalan
Sırçalan

5

Sıradan bir gençlik romanı gibiydi

Teşkilat
Yaylı Bacak Jack
Yaylı Bacak Jack

8

Mark Hodder sağ gösterip sol vurmuş resmen. Bütün hikaye kitabın 2. kısmında açıklığa kavuşuyor ve hikayenin daha bitmediği, yepyeni maceralarla devam edeceği vaadiyle son buluyor (ki şimdilik 5 kitaptan oluşan Burton&Swinburne serisinin de ilk kitabı zaten. Umarım diğer kitaplar da en kısa sürede daha iyi bir çeviriyle Türkçeye kazandırılır) Ben özellikle hikayeye biraz mizah katarak beni çok güldüren Şair Algernon Charles Swinburne (kısaca:Algy) karakterine bayıldım. Ayrıca Yaylı Bacak Jack steampunk alt türünde okuduğum ilk kitap oldu. Bu kitabı çok beğendiğimden yine aynı türün yazarı China Mieville'nin de kitaplarını en kısa sürede okumayı planlıyorum (zaten çoktan kütüphanemdeki yerlerini aldılar) Kısacası bana göre keyifle okunabilecek ve aldığı Philip K. Dick ödülünü sonuna kadar hak eden bir kitap Yaylı Bacak Jack. Gerçi Jack'ın sonu biraz yürek burkucuydu ama her nedense serisin devam kitaplarında bu karakterle tekrar karşılaşcakmışız gibi hissediyorum. Kısmet :) (Not: Kitabın altıkırkbeş baskısında bir sürü yazım hatası ve bazı anlatım bozuklukları var ama okumaya engel seviyede değil. Gözünüzü korkutup okumanıza engel olmasın diye bunu da ekleyeyim dedim.)

Fatih - Harbiye
Fatih - Harbiye

8

Ötüken yayınlarından olanı okudum. O kadar eski Türkçe kelime vardı ki okurken zorlandım açıkcası. Eserlerin günümüz Türkçe'sine sadeleştirilerek bozulması taraftarı değilim ama alt kısımda kelimelerin açıklaması verilseymiş iyi olurmuş. Onun dışında Peyami Safa geçiş dönemindeki Türkiye'nin medeniyet çatışmasını çok başarılı aktarmış okuruna. Gözlemler, betimlemeler o kadar muhteşem ve konu o kadar akıcı ki! Bana göre kesinlikle okunması gerekilen bir kitap olmuş.

Charlie'nin Çikolata Fabrikası
Charlie'nin Çikolata Fabrikası

10

Bir kitabı okurken hiç bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum :)) Tüm karakterlerler çok renkli insan herbirini seviyor. Umpa lumpalar iyki varsınız. Not:Filmini izleyenlere tavsiye kitap filmden çok daha iyi ve eğlenceli mutlaka okuyun derim ben.

« geri  ileri »