carmen, 51 adet değerlendirme yapmış.  (1/8)
« geri  
Mefisto Kulübü (Rizzoli & Isles, #6)
İstanbul Hatırası
Bıçak Sırtı
Bıçak Sırtı

2

kitabın ilk elli sayfasını okuyunca kapagını kapatıp bir daha yazarına baktım. tess tarafından bu kadar acemi bir roman beklemiyordum cünkü. romandaki olay hızı hem hızlı hemde cok tatsızdı. kitap tıbbı gerilim degil askı gerilim tarzındaydı üstelik.. sonra biraz arastırınca bu romanın meshur rizzoli- isles serisinin ilk kitabı olan cerrahtan tam 11 yıl önce 1990 yılında yazılmıs oldugu ögrendim. yıllar gercekten tess e cok sey katmıs. bundan sonra cerrahtan daha önce basımı yapılan bir kitabını okumayı düşünmüyorum. bu arada tess in ilk kitaplarından biri olan bu kitapta da adli tıp doktoru olan "kadın"ın yaptıgı işin sogukluguna ragmen ofisi cok renkli ve sıcaktı..(yıllar gecse isimler degişsede adli tabip karakterleri hep aynı)

Şeytanı Uyandırma (Dave Gurney, #3)
Şeytanı Uyandırma (Dave Gurney, #3)

7

on yıl önce cözülmemiş bir cinayet yeni yetme yetme bir kıza ilham olur ve hala tam olarak anlam veremediğim bir sebeple gurney bu olaya danısman olur. olurda danısmanlıktan öteye gecip cinayeti cözme peşine düşer. hatta bu ugurda ailesinin vede kendinin hayatını riske atar. o kadar kafaya takar yani. tabi kitabın sonunda giz çözülür ve gurney kahraman olur. bence john verdon polis emeklisi gurneyi özel dedektif yapmalı. böylece herhangi bir seri cinayet olayına girmek için bin dereden su getirme telasına girmekten kurtulur kanımca. birde bu kadar sehir betimlemesi bana fazla geliyor nerde oldugumuzu sasırıyorum. ama hersey bir yana anlatım ve gizi saklamakta basarılı yazar. seriyi okumaya devam. not: (spolier) olaylar çözüldü de ahırı kim kundakladı o gümbürtüye gitti sanki :))

Böğürtlen Kışı
Böğürtlen Kışı

4

yazarın yeşilçamla bir baglantısının olup olmadıgını düşünmeme sebep olan roman.. (spolier) zengin oğlan ve fakir kız, her kızın hayallerini süsleyen kendine aşık yakısıklı merhametli ve zengin erkek, masumiyetini yitirmemiş fakir ama gururlu güzel kız, bu evliliği istemeyen zengin aile, seksen yıl sonra birkaç gün ve ziyaretle çözülüveren 'büyük' sır.. (çözülmesi niye bu kadar uzun yıllar aldıgını algılayamadıgım) yıllar sonra tekrar eden enteresan bir hava olayı (böğürtlen kısı), ve acaba aldatıldı mı altatılmadı mı karar veremediğim gazateci.. eger vaktiniz cok ve siz cerezlik birsey arıyorsanız bu roman tavsiye olunabilir. dili akıcı. yalnız gizemin çözülmesi an meselesi, olay sonuna kalmadan tahmin ediveriyorsunuz...

Siliniş (Rizzoli & Isles, #5)
Siliniş (Rizzoli & Isles, #5)

8

Serinin diğer kitaplarına göre daha az kan vardi bu kitapta, bir seri katil değil gücü elinde tutmuş bi zalim vardı, polis karısını cok seven bir ajan vardı, iki farklı final vardi rehinden önce ve sonra diye ayirip yogunlasabilecegin, her zamanki gibi merak uyandıran anlatımı vardı. Seviyorum tess okumayi..

Ustam Ve Ben
Ustam Ve Ben

1

popülerlik uğruna tarih oyuncak edilmiş. keske tarih degilde tamemen kurgular imporotorlugunu kullansaydı..okuyamadım....

« geri