messhood, 5 adet değerlendirme yapmış.  (1/1)
« geri  ileri »
Aylak Adam
Aylak Adam

8

Kitabı okumadan evvel çok fazla adını duydum. Araştırdım. Sinema severler için Fight Club ve Eternal Sunshine of the Spotless Mind ne ise, Kürk Mantolu Madonna ile birlikte bu da aynıdır. İyidir, güzeldir ama okumadan evvel, müthiş bir hikaye ve sürükleyici bir içerik beklemeyin. Aforizmaları, analizleri iyidir. Okuyun ama. Etkiler.

Leyleklerin Uçuşu
Leyleklerin Uçuşu

9

Grange klasiği. Çok temiz bir hikaye. Akıcı anlatım. Favorilerimdendir. Grange sevenler için yeri ayrıdır.

Kızıl Nehirler
Kızıl Nehirler

8

Diğer Grange romanlarının arsında ilk 5'tedir. İyi kurgu, sağlam karakterler. Fakat , sinemaya uyarlanmış filmini izlemeyin, zira hayal kırıklığı olur.

Suç ve Ceza
Suç ve Ceza

10

Rus Edebiyatı'nın sıkıcıldır, evet. Bir sürü isimler, lakaplar, dönemlerin siyasi olayları v.s..Ama, Dostoyevski bu eseriyle bunların hepsinin üzerine çiziği çekmiştir. Ben ,romanı okuduktan sonra uzun süre etkisinden çıkamadım. Beyazperdeye aktarılmış versiyonlarını araştıtdım ve en başarılı olan 1970 yapımı 'Prestuplenie i nakazanie' yi izledim.Basit bir olay, basit bir kurgu; müthiş analizler, ruhsal betimlemeler. Okuduktan sonra birkaç gün içerisinde Raskolnikov oluveriyor insan. Okumadan ölmeyin.

Ölü Ruhlar Ormanı
Ölü Ruhlar Ormanı

10

Okuduğum ilk Grange romanı. Grange bağımlısı yapan roman aynı zamanda. Romanı okurken, filmini kafanızda çektirebiliyor. Romanı tavsiye hiçbir eşim dostum olumsuz dönmedi. Kurgusu sağlam bir Grange başyapıtı. Tavsiyedir.

« geri  ileri »