marcelproust, 60 adet değerlendirme yapmış.  (3/9)
Ölü Kelebeklerin Dansı
Ölü Kelebeklerin Dansı

10

Geçmişini özlüyorsun değil mi?dedi. Galiba. dedim. Bu duygu yaratıcı yapar insanı...Özlemek. Sen özlemiyor musun? Bilmiyorum.O kadar uzun zaman oldu ki... Çantasından bir sigara yaktı.Bir süre,ağzından ve burnundan çıkan dumanları izledi gözleriyle. 'Orospuydum ben' Dedi.''Hala orospuyum...Aşkın,orospular için ne anlama geldiğini biliyor musun? Hayır..Sanırım bilmiyorum.dedim. Kollarını terasın korkuluğuna yaslayıp eğildi.Gülümsüyordu. Aşk.Orospuların Tanrısıdır.dedi. On yedi yaşındayken kuzeyli bir sevgilim olmuştu.Durmadan sevişirdik onunla.Neredeyse her gün,her saat sevşirdik.Bir yıl kadar sürdü bu.Sonra Terk etti beni. ''Çünkü''dedi.İyi olan şeyler yitirildiklerinde Tanrılaşırlar,tıpkı Tanrının kendisi gibi... Ölü kelebeklerin Dansı.syf:35 ve 113..

Demircinin Kızı
Demircinin Kızı

8

Bazı sabahlar mutsuz uyanıyorum ve aklıma gelen ilk şey 'Allah Kahretsin'yine uyandım,oluyor.Uyanmasaydım da,sonsuza kadar uyusaydım olmaz mıydı? Fatih Akın ın''Yaşamın Kıyısında'' Filminde,Nejat’ın babasına verdiği Kitap. Kültür Dünyayı değiştirebilir. Kitap ise,İnsanı. Başta hangi kitabı göstereceğimden emin olamamıştım. Siddhartha? Hobbit? Dostoyevski?ama Sonunda, Selim Özdoğan’ın ‘Demirci’nin Kızı’ kitabını seçtim. Kendisi benim bir dostum ve onun işlerinin de reklamını yapmak istedim.” Şarin dediği gibi Kitapların reklamlarını yapmalıyız buzdolabı,fırın,çamaşır makinası gibi ki herkesin haberi olsun Kitaplardan.. Fatih Akın/Radikal Kitap.

Huzur
Huzur

9

İkide bir öksürüyor,her öksürükten sonra aldırmayın geçer diyordum.Hastayım içki içiyorum;evlat babasıyım yüzlerini bile görmek istemiyorum.Kendi hayatımı bir kenara bırakmışım,her an bir başka insanın derisinde yaşıyorum.Bir hırsız,bir katil,bacağını sürükleyerek yürüyen bir zavallı,hepsi,her gördüğüm canlı mahluk,benim için ayrı ayrı davetler oluyor.Beni çağırıyorlardı.Hepsinin peşlerinden koşuyorum.Bana kabuklarını açıyorlar,yahut ben onlara vücudumu açıyorum,fark etmeden içime yerleşiyorlar,elimi,kolumu,düşüncemi zapt ediyorlar,korkuları,vehimleri,benim korkularım,benim vehimlerim oluyor,geceleri onların rüyasını görüyorum.Onların azabıyla uyanıyorum.Sade bu mu?Bütün inkar edenlerin azabıyla uyanıyorum. Syf:354

Fikrimin İnce Gülü
Fikrimin İnce Gülü

9

Hep böyle değil midir sevdalar, büyük heyecan ve umutlarla başlar, hayallerle büyüyüp güçlenir, ve hüsranla sonuçlanır... o büyük yangından geriye kalan, yürekte açılan kapanmayacak yaralar, ve silinmeyecek izlerdir sadece. paylaşılan anılar ve yaşanılan tüm güzellikler, boş bir çerçeveye sıkıştırılarak hapsedilmeye mahkum edilir. yıllar sonra bile hatırlansa, insanın canını yakıp yüzünde buruk bir tebessüm oluşturan,acı birer hatıra olarak kalır sadece. ''Sarı Mercedes''Olarak da Filme çekilmiştir.

Decameron
Decameron

10

Baktıkça aynada kendime görüyorum ruhumu doyuran değeri... ne yeni olaylar, ne eski tasalar... Decameron Hikayeleri...

Büyük Saat
Büyük Saat

9

Büyük Saat siz Ev olur mu?

Tol
Tol

8

Hep yarım kaldım,hiç tam doymadım,tam bağırmadım,tam dokunmadım ve tam sevişmedim.Bıçak ruhumda dehşet bir fısıltı gibi ilerledi ve ben tam ortamdan ayrıldım.Ruhuma bir hayat yakıştıramadım.. Murat Uyurkulak /Tol syf:11