Halenin Haresi, 278 adet değerlendirme yapmış.  (17/40)
Ateş Etme Silahsızım
Ateş Etme Silahsızım

8

Kitap kısa öykülerden oluşuyor. Normal olan, gündelik, olağan başlayan hikayeler, insanı derin düşüncelere salıyor. Yazarın çarpıcı bir dili var. En normal olanı çarpıcı ve vurucu bir an'la taçlandırıyor. Bu kadar kısa öyküler başlangıçta okuyucuda bir çırpıda okurum izlenimi bıraksa da öykülerin anlam ağırlığı altında durmak, dinlenmek, yeniden düşünme ihtiyacı duyuyorsunuz. Öykü severlere Hakkı İnanç'ı tavsiye ederim. okuma listenize mutlaka ekleyin bu kitabı..

Uzaktan Aşk
Uzaktan Aşk

7

Amin Maalouf daha önce severek okuduğum bir yazar. Bu sefer farklı bir türde kaleme aldığı "Uzaktan Aşk" kitabıyla yine sayfalarının, sözcüklerinin dünyasına okuyucularını çekiyor. Uzaktan Aşk bir libretto, sahnelenmek üzere yazılmış bir aşk eseri. Eser opera olarakta sahnelenmiş. Bir sahne eseri olarak hele de bir opera eseri olarak okunduğunda buruk, hüzünlü bir aşk hikayesi olarak hafızama kazındı. Maalouf'un kalemini sevenlere, sahne sanatlarına ilgi duyanlara tavsiye edebilceğim bir kitap.

Albaya Mektup Yok
Bülbülü Öldürmek
Bülbülü Öldürmek

8

Detaylı ve akıcı anlatımı daha ilk sayfalardan okuyucusunu olay örgüsü içinde alıyor. Yazıldığı döneme ışık tutan bir kitap. Okuduklarının bir kadının naif kaleminden çıksa da yazarın, siyah-beyaz ayrımını, hukuk ve eğitim sistemini eleştirel bir dille ele aldığını görüyorsunuz. Bu nedenle kitabın okunması gereken kitaplar listelerinde olduğunu açıklıyor. Küçük kız Scouth'un anlatımıyla, hem bir çocuk bakış açısını okuyor hem de yaşanan toplumsal olaylara tanıklık ediyorsunuz. Okuduğum onlarca kitap arasında iyi ki okumuşum diyeceğim kitaplardan biri oldu "Bülbülü Öldürmek".. Şimdi sıra filmini izlemeye geldi.

Şah ve Sultan
Pezzettino
Jane Austen Hayatımı Mahvetti (Adventures with Jane Austen and her Legacy, #1)