thyructus, 847 adet değerlendirme yapmış.  (1/121)
« geri  
Rama'nın Sırrı (Rama Serisi #4)
Rama'nın Sırrı (Rama Serisi #4)

6

Seri ilk kitabından sonra oldukça farklı bir tarzda devam etti ve bu kitapta bu farklılık zirveye çıktı. Pembe dizi tadındaki bölümler olmasa daha iyi olabilirmiş. Serinin finali de beni tatmin etmedi doğrusu. İlginç fikirler barındırsa da güzel bir kapanış kitabı olmadı benim için maalesef.

Bab-ı Esrar
Bab-ı Esrar

3

Okuduğum en kötü Ahmet Ümit kitabı. Adeta ısmarlama yazılmış gibi. Son derece zayıf bir kurgu, kötü bir gizemli atmosfer yaratma çabası ,kartondan karakterler ve aralara serpiştirilmiş Mevlevilik bilgileri.

Kavim
Kavim

4

Ahmet Ümit'in yazı dilinde, kurgusunda bir olmamışlık, bir hamlık, bir çiğlik, edebi bir lezzetsizlik algılıyorum hep. Bu kitapta da böyle hissettim.

Hava Adamı Ariel
Hava Adamı Ariel

7

Belyaev'in bu kitabında da Verne ve Wells'i anımsatan akıcı ve sürükleyici üslubunu görüyoruz. Maceranın genelde Hindistan'da geçiyor olması , Hint kültürü adına ufak tefek bilgiler edinmek adına hoş olmuş. Belyaev, kapitalist batının insanı sömürme yönündeki kötücül doğasına da hikayede yer vermiş.

Kan Varsa
Kan Varsa

8

King'in dokunaklı cümlelerine alıştığımdan daha çok rastladığım bir kitap bu. "Bay Harrigan'ın Telefonu" King'in çocukluk ve ilkgençliği ne kadar güzel yazdığını hatırladığım öyküsü oldu. "Kan Varsa" ise okuduğumuz ikinci Holly macerası. "Kan varsa haber de vardır" deyiminin mantığını çözüp " haber varsa kan da vardır" diyen bir diğer "yabancı"nın peşinde bu kez de Holly. King Holly maceraları yazmaya devam edecek gibi geliyor kitabın sonundaki notlarına bakarsak. "Chuck'ın Hayatı" sıradışı kurgusu ile kitabın en "Kingdışı" öyküsü olmuş. "Sıçan" ise King'in daha önce çok kez değindiği yazma sancılarını işleyen ve yazarlık üzerine ipuçları ile dolu bir öyküsü. Öyküler daha iyi olabilir miydi? Evet ama King okumak yine de her zaman büyük zevk.

Rama Bahçesi (Rama Serisi #3)
Rama Bahçesi (Rama Serisi #3)

7

Nihayet Rama ile ilgili gizemin biraz olsun çözüldüğü ve kendileri ile ilgili bazı bilgiler edinebildiğimiz kitap. Bu ipuçları dışında kitabın çoğunluğu Rama'daki küçük grubumuz, sonradan gelen insan yerleşimciler ve insanlığın her yere götürdüğü bencilliği, hırsı, tamahkârlığı, yıkıcılığı ve bitmek tükenmek bilmeyen aptallığı üzerine. İlk iki kitaba göre daha sürükleyici bir okuma olduğunu da söylemeliyim.

Rama II (Rama Serisi #2)
Rama II (Rama Serisi #2)

6

Clarke ve Lee ortaklığının çok da iyi sonuç vermediğini düşündüğüm devam kitabı. İlk 100 sayfayı atlattıktan sonra Rama macerası başlıyor asıl. Ancak yine de Rama'nın gizemleri çok da ortaya çıkmıyor. Onun yerine Rama içerisindeki kozmonot ekibi arasında yaşanan bir komployu takip ediyoruz çoğunlukla. Devam kitaplarında Rama ile ilgili daha çok şey öğrenmeyi ümit ediyorum.

« geri