thyructus, 847 adet değerlendirme yapmış.  (2/121)
Kukla
Ateş ve Buz
Ateş ve Buz

8

Öykülerin ustasından kalemini incelikle kullandığı, içe dokunan, şok eden, merak ettiren üç ustaca öykü. Bradbury'nin öykücülüğü edebi hazları garanti eden türden.

Rama'yla Buluşma (Rama Serisi #1)
Rama'yla Buluşma (Rama Serisi #1)

8

Clarke'ın 3-d yazıcı tasarımı dahi içeren mantıklı bilimsel ve teknik detaylarla dolu kitabı bilimkurgu okurlarını çok tatmin edecek bir yapıya sahip. Ama ortada bir hikaye yok. Bu kitabı 4 kitaplık serinin girizgahı olarak düşünmek lazım sanırım. Tüm kitap Rama'nın tanıtımı ile geçti çünkü neredeyse.

Küçük Tanrılar (Diskdünya Serisi #13)
Küçük Tanrılar (Diskdünya Serisi #13)

9

Pratchett'dan dinler, tanrılar, inanış, felsefe, bağnazlık üzerine bir mizah şöleni. Seride şu ana kadar okuduğum kitaplar içinde en beğendiklerimden biri oldu. Diskdünya' gerçekliğinde, dünyamızın tersine, bağnazların kaplumbağa sırtındaki düz dünya yerine küre dünya fikrini savunuyor olmaları, küre dünyaya inanmayanları engizisyon işkencelerinden geçirmeleri çok etkileyici bir ironi olmuş.

Makine Yazı
Makine Yazı

4

Kitabın anlatımı , hikayenin içine girip takip etmeme engel oldu. Okuyucuyu bu dünyaya hazırlamadan balıklama içine daldırması, o dünyada yaşayanların düşünüş, yaşayış ve iletişim biçimini, bu zamanda yaşayan biz okuyucular için açıklayıcı bir yol seçmeden hikayeyi sürdürmesi yazarın edebi bir yol deneme tercihiydi deyip saygı duysam da , güzel ve tatmin edici bir okuma olmadı benim için.

Başka Bir Dünya: Kraliçe
Başka Bir Dünya: Kraliçe

4

İlk kitaba nazaran biraz daha ilginç fikirler barındırıyor olsa da yine de klişelerle dolu zayıf bir kurguya sahip bu kitap. Chattam seriyi 8 kitap olarak tasarlamış ama her kitap bu düzeyde gidiyorsa yurtdışında devam kitaplarını okuyanlara sabır diliyorum. Genç yetişkinler için piyasaya sürülen kitaplar aynı tornadan çıkıyormuş gibi geliyor.

Fedailerin Kalesi Alamut
Fedailerin Kalesi Alamut

5

Kitabı okumaya başlar başlamaz, henüz okumasam da Amin Maalouf'un Semerkant kitabı ile kıyaslamaya başladım kafamda tuhaf bir şekilde :) Maalouf'un Işık Bahçeleri kitabını çok sevmiştim, muhtemelen Semerkant'ta da benzeri bir yetkinlikle yazdığını düşünüyorum. O nedenle kafamda edebi bir başarı beklentisiyle bu kitabı okuyarak önyargılı davranmış oldum tabii. Yine de edebi açıdan zayıf bir kitap oldu benim için. Haşhaşiler konusunu biraz daha detaylı öğrenmek adına ilginç gelse de , batının oryantalist " harem fantezileri"ni kitapta uzun uzun okumak sıkıcı geldi.