efendi zibidi, 545 adet değerlendirme yapmış.  (4/78)
Leyla ile Mecnun
Leyla ile Mecnun

7

Bu kitabı Leyla ile Mecnun dizisini izlememiş birisi olarak okudum. Eğlenceli bir kitaptı ancak yeterince komik değildi bence. Selçuk Aydemir'in kitaplarının yarısı kadar bile değildi hatta. Tabii dizinin müdavimleri başka bir gözle okuyup daha fazla keyif alabilir.

Sona
Hitler Kitabı
Hitler Kitabı

8

Hitler'le ilgili çok şey yazılıp çizilmiş, filme alınmıştır. Bu kitapsa bence gerçeğe en yakın eser. Çünkü onun emir subaylarının itiraflarından alınma. Üstelik diğer kaynaklarla karşılaştırılarak yazılmış. Adeta Hitler'in arkasındaki bir göz gibi bütün savaşı dikizliyorsunuz. Onun tepkilerine, zaaflarına, kibrinin boyutuna şahitlik ediyorsunuz. Yer yer sıksa da genel anlamda ilginç ve güzel bir kitaptı.

Edebiyatın Aykırı Çocukları
Edebiyatın Aykırı Çocukları

8

Son dönemde, böyle deneme-inceleme tarzındaki kitaplar romandan daha fazla tat verir oldu bana. Muhtemelen bilgi açısından daha doyurucu oldukları içindir. Bu kitapta da "serseri" yazarlarla tanışıyoruz. Özelikle Sade beni dehşete düşürdü. Kökeni "edep"ten gelen bir türe ancak bu kadar tezat düşülür herhalde. Onun dışında alkolikler, uyuşturucu bağımlıları, seks manyakları, skandallar ile tanıdığınız yazarların yaptıkları ağzınızı açık bırakabilir.

Lüzumsuz Adam
Lüzumsuz Adam

8

Sait amca yine sıradan hikayeleri, doğal anlatımının gücüyle yüceltmiş. Öykülerinin hiçbir çarpıcı yanı olmamasına rağmen, okuma hazı epey yüksek oluyor nedense. Yine keyifle okuttu kendini.

Bir Çöküşün Öyküsü
Bir Çöküşün Öyküsü

7

Güzel anlatım, sıradan konu, yerinde psikolojik tahlil.

Buçukluğun Mücevheri (Drizzt Efsanesi #6)
Buçukluğun Mücevheri (Drizzt Efsanesi #6)

6

Yazarın anlatımı o kadar sıkıcı ki, son iki kitapta da kitabın içine giremedim maalesef. Özellikle dövüş sahneleri çok bayağı anlatılmış. Drizzt serisi benim için bitmiş oluyor böylece.