gurcanozturk90, 120 adet değerlendirme yapmış.  (1/18)
« geri  
Kim Bağışlayacak Beni
Kim Bağışlayacak Beni

10

Birhan Keskin için ne söylense az,eksik,yarım kalır. Acıları yaraları,yara izleri ve anılarıyla insanlardan bıkkın kendisiyle sorunlu,kendinden sorumlu bir kadının ince ince dağlayan şiirleri... Bir yandan hayran bırakan öte yandan hüzünlendiren bazen hafif abartısız tebessümler oluşturan metinler. Kusursuz bir imge yaratma gücü müthiş soyutsal betimlemeler. Bir kerede asla tadını varılamayacak 5 kez 10 kez 15 kez okunması gereken bir kitap.

Taş Bina ve Diğerleri
Taş Bina ve Diğerleri

9

Yazar Taş Bina ve Diğerlerin’de karanlıkta kalanları aydınlatmaya çalışıyor, onların var olma mücadelelerini, toprağın altında kalanları hızlıca çekip çıkartıyor. Gerçeğe soyutla dokunmak istiyor. Sonbaharın son günlerini yaşadığımız şu zamanlarda kendi Taş Binalarına dair kafa yormak isteyenlerin ilgisine…

Başkasını Seviyorum
İpek ve Bakır
İpek ve Bakır

9

İpek ve Bakır yumuşak ve sert hikayelerden oluşmuş adını layıkıyla taşıyan bir kitap. Ani açılış ve kapanışları var. Ama bu anilik rahatsızlık vermeyen, okuyucusunu üzmeyen bir anilik. Ucu açık kalmış meseleleri tamamlamak arzusunda olanların ilgisine…

Lüzumsuz Adam
Karanlık Oda
Karanlık Oda

9

Rüyalar, Tekinsiz Sokaklar, Tuhaf İnsanlar, Sevilemeyen Bir Toplum ve Onun Aynılaşan İnsanlarının verdiği sıkıcılık. Klasik Bıçakçı imgeleri ile dolu baştan sona merak duygusunu körükleyen ilginç ve güzel bir roman.

Kozmik Haydutlar
Kozmik Haydutlar

9

Kozmik Haydutlar hava, kara, deniz dinlemeden kıtalar arası seyahat eden uçarı bir macera. Haydutların her durağı ise apayrı bir felsefe. Kendince varlık nedenlerini arayan bir grup amaçsızın amaçlı hale dönen yaşamlarından 194 sayfalık bir izlek. Çok kültürlü dokusu, kutuplaşan dünyaya yönelttiği ince hicvi, çılgınlıkta sınır tanımayan karakterleri ve boğmadan anlatmaya çalıştıkları ile okuyanın yanına kar kalacak bir kitap Kozmik Haydutlar.

« geri