enes, 5 adet değerlendirme yapmış.  (1/1)
« geri  ileri »
Gözgü
Gözgü

9

Kitap göründüğü kadar ince değil. Sindire sindire, hazmede hazmede okunmalı. "Sevgi ile parlayan yüzlerle varılması gerek ilâhî huzura. Sevgi zahirde ölüm, bâtında doğuştur bu yüzden; ve sevgi hem cevher, hem arazdır."

Oğullar ve Rencide Ruhlar (Alper Kamu, #1)
Oğullar ve Rencide Ruhlar (Alper Kamu, #1)

9

İyi kurgulanmış bir karakterin kitabın çehresini ne derece değiştirebileceğinin en güzel örneklerinden. Yaş:5, yer:Beşiktaş; "Buraya seni eve geri götürmek için gelmedim ki. Birlikte biraz içeriz diye düşünmüştüm. Baba oğul."

Bir Adam Yaratmak
Bir Adam Yaratmak

10

Husrev karakterini Muhsin Ertuğrul'un canlandıracağı belirlenerek kurgulanmış, Burhan Toprak'ın deyimiyle "eli yakacak, onu tutan eli ateş tutmuşa döndürecek eser. Husrev karakteri ile ilgili, Necip Fazıl İle Muhsin Ertuğrul arasında geçen bir diyalog şöyledir: "Vaktiyle, "Tohum"(Necip Fazıl'ın Muhsin Ertuğrul tarafından sahnelenen ve beklenen ilgiyi göremeyen muhteşem tiyatro eseri) un hıncı içinde ona şöyle demiştim: -Sana, yeni eserimde, tâkat getirilmez şekilde abanabilir miyim? -Abanabilirsin!.. Şimdi de Muhsin'in gözleri şöyle diyordu: -Abandığın kadar varmış!..

Erken Kaybedenler
Erken Kaybedenler

10

Erkek çocukların hikayeleri; her hikayede aynı özenle kurgulanmış bambaşka karakterlerle.

Kare Düşünce
Kare Düşünce

10

Zamansız bir gerçeğin 1974'de çizilmiş trajik hali. Güncelliğini maalesef yitiremeyecek bir eser.

« geri  ileri »