SeLaVi, 29 adet değerlendirme yapmış.  (3/5)
Anne Frank Hatıra Defteri
Bin Dokuz Yüz Seksen Dört (1984)
Uçan Spagetti Canavarının Kutsal Kitabı
Uçan Spagetti Canavarının Kutsal Kitabı

10

Akilli Tasarim ve butun dinlerle dalga gecen, okumasi cok keyifli ve okudukca bir o kadar da mantikli gelen, gercek olma olasiliginin diger dinlerle es oldugunu fark edip din inancinizi sorgulatacak bir kitap.

İki Demli Çay
İki Demli Çay

2

Su ana kadar okudugum en kotu kitaplardan biriydi. Kurgu oldukca yetersiz ve basarisizdi. Sayet okul zorla okutmasydi, elimi surmezdim bile. Sakin adinin ilginc olduguna inanmayin aslinda kitabin adiyla hic bir ilgisi yok. Genel olarak kitabin konusu universite menzunu is bulamayan depresyondaki bir kizin, paristen gelen bir tuccarla Anadolu yolculuguna cikmasi gibi gozukebilir fakat oyle degil. 30 sayfada sadece bir halinin betimlemesi yapilip uzerindeki sembollerin ne anlama geldiginden tutun halinin hikayesi anlatiliyor. Daha sonra ana karakterimiz olan kizin yasadigi 5 sayfalik duygu, sonra tekrar hali. En azindan duygularindan bahsediyor diye sevinmistim ama hepsi bir depresyon tavirlari, bir karamsarlik... Agir bir ergenlik yasiyor resmen kizimiz. Ayrica kitapta cok fazla sacma tesadufler vardi. Yani butun olay orgusu tesadufler uzerine kuruluydu. Sizi kitaptan cok fazla sogutmak istemem ama size onerim, ne kadar bundan suphe duysam da eger herhangi bir rafta kitabi gorurseniz yapmaniz gereken sey oradan hizlica uzaklasmak.

Sil Baştan
Sil Baştan

8

Cok guzel bir betimlemeyle, olen ve yasadigi her seyi hatirlayarak hayatinin ortasina donen birini anlatiyor kitap. Ilk bastaki adamin saskinligi o kadar iyi anlatilmis ki, sanki kendimi adamin yerine koymaktan alamadim. Sonuna kadar macera ve ask dolu giden hikayeyi, yazar her seyi uzaylilara baglayarak kitabin amacindan saptirmis bence.

Küçük Prens
Küçük Prens

10

Farkli gezegenlere, dunyalara, hayatlara kapilar acan; dusunme yapisi ve yaraticiligi gelistiren mukkemle bir cocuk kitabi. Cocuk kitabi oldugunu soylemek belki saygisizlik olabilir, cunku bence her yastan insanin okuyup zevk alabilecegi bir kitap.

Küçük Aptalın Büyük Dünyası (Pucca Günlük, #1)
Küçük Aptalın Büyük Dünyası (Pucca Günlük, #1)

3

Ergenlik donemimde bir anlik bir hevesle aldigimi soylemeliyim. O zamanlarda icinde barindirdigi cokca kufur ve az bir seks hayati ilgimi cekmis olacak ki kitabi cok begendigimi belirtirim. Ancak ikincisi ciktiginda biraz daha buyuktum hemen yine ayni heyecanla kitabi aldim ve o gun okumaya basladim. 10 sayfa okuduktan sonra kafama dank etti. Bu kadinin yazdigi seyler tam bir sacmaliktan ibaret! Neyse belki bir fikriniz olsun diye okursunuz ama pek bir sey kaybedeceginizi zannetmiyorum. Onun yerine size bir seyler katacak, dusunme yapinizi degistirip gelistirecek kitaplar okumanizi oneririm.