Beylerbeyi, 89 adet değerlendirme yapmış.  (3/13)
Cesur Yeni Dünya
Cesur Yeni Dünya

9

Bütünüyle modern insanın ve modern toplumun eleştirisi. Yer yer anlatılanların ütopya olduğunu varsayılabilir ama çizilen dünya portresine bütünüyle bakıldığında tamamen karanlık bir gelecek tasviri. Toplumu oluşturan birey yok edilmiş ama herkesin mutlu olduğu ki bu sadece görünüşte böyle bir toplum oluşturulmuş. Bireycilik ile bireysellik arasındaki ince farkı göz önüne sermiş Aldous Huxey. Beni etkileyen, sarsan ve yaşadığım hayatı düzeni sorgulatan bir kitap oldu. Okuyun okutun.

Kaplumbağalar
Bir İdam Mahkumunun Son Günü
Angela'nın Külleri I (Hatıralar)
Solaris
Solaris

8

Başlamadan ufak bir not: Bilim Kurgu kitabı evet ama okumak isteyen asla ve asla bol heyecanlı, aksiyonlu bir bilim kurgu beklemesinler. Kitabın felsefi ve psikolojik yönü daha ağır basıyor. Solaris, ciddi anlamda ağır bir kitap. Okuyup hızlıca bitireyim diye düşünülmemesi gerekiyor. Sakin kafayla yavaş yavaş okunmalı. İnsanoğlunun başka uygarlıklar aramasına çok farklı bir yönden yaklaşmış, başka bir beyinle iletişimin kurmanın belki de imkansız olacağını vurgulamış. Okunması tavsiye olunur.

Kırmızı Pazartesi
Kırmızı Pazartesi

7

Anlatım yönü çok kuvvetli bir eser, bundan dolayı da cinayetin işleneceğinin ta en baştan bilinmesi kitabın okunabilirliğini azaltmıyor. Aksine cinayetin nasıl işlendiği merak ettirip daha çok kendine içine çekiyor. Ayrıca toplumun olaylara nasıl kayıtsız kalabildiğini, başka nasıl olsa halleder tarzındaki bakış açısını, çok fazla dolandırmayıp yalın bir şekilde ustaca anlatmış Marquez.

Son Ada