ziya nur, 163 adet değerlendirme yapmış.  (4/24)
Bir Değirmendir Bu Dünya
Bir Değirmendir Bu Dünya

10

Yazar,bu kitabın da Batı'nın ve Cumhuriyet'ın kurulması ile Türkiye'nin başına gelenlerin,İslam ve müslümanlar karşısında yapmış olduklarını farklı konu ve örnekler ile dile getirmiştir. Bunların yaptıkları ile İslam'a ve müslümanlara ne kadar zarar verdiklerini sosyal,kültürel ve siyasal yönleri ile anlatmıştır.

Göğe Bakma Durağı
Göğe Bakma Durağı

6

Ziller çalınır,ormanlar uğuldar,pencerelerde Kesik saçlı çocuklar bakışırlar ve Ateşle,anıyla,kedilerle.Karmaşık ve Suyla geliştirmişti onu babam

Kürk Mantolu Madonna
Kürk Mantolu Madonna

9

Kitapta;aşk,ölüm,umut,umutsuzluk,iyilik,kötülük...var. Bütün bunların insan yaşamına etkileri kitabın asıl konusunu oluşturuyor. Yazar bu kavramları insan ilişkileri ile anlamılı bir şekilde çok etkileyici bir dil ile yazmıştır. Olaylar arasındaki beklenmedik bağlantılar ve olayların acıklı bir şekilde son bulması çok etkileyiciydi.

Cengiz Han'a Küsen Bulut
Cengiz Han'a Küsen Bulut

8

Cengiz Aytmatov, bu eserinde;Zalim bir hükümdarın,yapmış olduğu acımasızca bazı uygulamalarını ve bu acımasız uygulamalardan dolayı ölen ve acı çeken insanların hikayesini etkileyici bir dil ile anlatmıştır.

Yalnız Adamın Hayalleri
Yalnız Adamın Hayalleri

10

Jean Jacques Rousseau, bu kitapta farklı yerlere yapmış olduğu gezileri anlatmış. Gittiği yerlerin adeta ruh halini dile getirirken aynı zamanda kendisinin de ruh halin çok iyi bir şekilde yansıtmıştır. Yazarın;yaşamı ve insanlığı; yaşama,doğaya ve insanlığa bakış açısı beni çok etkiledi. Bu kitap, benim ruh halime çok iyi geldi.Bunun için bu kitabı çok sevdim.

Tarihte Düşünce ve Metod
Tarihte Düşünce ve Metod

10

Seyyid Kutub, bu kitabında emperyalizmin yani batılı güçlerin İslam'a olan düşmanlıklarını, bu düşmanlık içinde İslam Tarihi ile ilgili yapmış oldukları çalışmalar üzerinde durmuştur. Yazara göre emperyalizm Müslümanları etkisizleştirmek için elinden geleni yapıyor. Yaptıkları en önemli şey, İslam tarihi ile ilgili yaptıkları algıdır. Batılı güçler İslam tarihini yanlış ve kötü bir şekilde yansıtırken, kendi tarihlerini abartarak üstün bir şekilde gösteriyorlar. Bütün bunlar emperyalistler tarafından bilinçli bir şekilde yapılıyor.Bu yapılanlar karşısında yazarın tavsiyesi:Müslümanların;ne Doğu Bloku,nede Batı Bloku içinde yer almaları değildir, tek çarenin bütün Müslümanların hep birlikte İslam Yolu'nu seçmeleri olduğunu vurgulanmıştır.

Fethullah Gülen
Fethullah Gülen

3

Faruk Mercan, Fethullah Gülen'in hayatını anlatmış. Doğuşu, küçüklüğü, gençliği, imamlık yaptığı dönem, yazarın tabiri ile hizmet hareketinn doğuşu, bu hareket için yaptıkları ve Fethullah Gülen’in Türkiye’ye olan özlemi aşırı derce de abartılarak anlatmıştır. Bu abartı yaşamında verilen her kesite görünüyor. Kitabın önemli bir kısmı ise Fethullah Gülen’in Pensilvanya'ya yerleşmesini oluşturuyor. Bu bölümde özelikle hastalığı ve onu, Türkiye’den ziyaret etmeye giden; devlet, iş, sanat... adamlarının F. Gülen ile aralarında geçen diyalogları dile getirilmiştir. Benim için en önemli ve dikkat çekici bilgiler bu bölümde yer alıyordu. Ama tabii ki bu bilgiler objektif bir şekilde yazılmadığı için bu bilgilerin doğruluğu tartışılmalıdır. Elbette ben objektif bir eserde beklemiyordum. Çünkü biyografiye konu olan kişi,yazarın patronu. İşçinin patronunu eleştirmesi çok zor. Diyebilirim ki bu eser, işçinin patronuna bir methiyesidir.