Düşselfilosof, 17 adet değerlendirme yapmış.  (1/3)
« geri  
Babalar Ve Oğullar
Babalar Ve Oğullar

9

Gerçekten 1850 yılının yeni bir yüzyıl , yeni bir çağın ayak uydurma konusunda sağlam fikirler edinebiliyoruz. O dönemin içinde bulunan, geçirmiş insanların değişen bireylere biraz kült bakmasını da hissedebiliriz. Üstelik yazarın hayran olduğu kitapları da metine gizlice kaynak olarak belirtesi ,ayrı bir güzel. Okumak veya okumamak sizin elinizde. Ama kesinlikle size çok şey katacağını düşünüyorum.

Pal Sokağı Çocukları
Pal Sokağı Çocukları

9

Hani derler ya ''Adama bak hayatı roman gibi'' ben ise pal sokağı çocuklarını okurken , yazarın tüm bunları yazmadan evvel olayları gözleyen gözlerine sahip olmak istiyorum, her nedense. Bir yetişkin günlük yaşantısında bir çocuğu görüp düşünebilir kuşkusuz '' Alt tarafı bir ufaklık. Benim yaşadıklarım kadar şahane ve olası dışı ne yaşamış olabilir ki? '' Tabi bunu düşünmek bile büyük bir hata doğrusu. Küçük dünyaların içinde öylesine büyük sarmaşıklar yayılmış ki sadece güneşi engellemişiz, gölge yapıyoruz bazen. Tabi buna farkına varmamız ancak romanda ki kızgın öğretmenle gün yüzüne çıkıyor. Kesinlikle çocukların dünyasında ki ciddiyetini anlamak için okunması gereken bir yapıt.

Maçinli Kız İçin Ev
Yazar Olmak İstiyorum
Yazar Olmak İstiyorum

5

Carpe Diem'in kitaplarını sevmiyorum. Nedeni çok basit. Yazarlar yazarlığı sanki çok basit ve herkesin yapabileceği bir işmiş gibi destekliyor. İkincisi: Yazarlar dediğiniz fikrini beyan etmeli. Kendileri için yazıyorlar adeta.Üstelik saçma sapan ilkokullu çocukların okuyacağı yazılı , hiç bir edebi niteliği olmayan kitaplar çıkartıyorlar. Üçüncüsü :Biz genç insanları önemsiyoruz .Onların felsefesi . Oysa gençlerden üstünce kendi yazıları geçiyor. Yazar olmak istiyorum da aynı şekilde. Bunu yapın şunu yapın sonra oraya gönderin haydi başınız selamete. Bu böyle olmaz. Çok yanlış..

Yazarlarımızdan Öyküler
Yazarlarımızdan Öyküler

8

Türk yazarlarımızı tanımak için güzel bir kaynak eser.Aralarından bir kaçının, kitabından alıntısı ile alma fikrine gidebilirsiniz.

Alaycı Kuş (Açlık Oyunları, #3)
Alaycı Kuş (Açlık Oyunları, #3)

5

İhtiyaç gereksinimi duymuş gibi ..Böyle bir son kitabın başından bile tahmin edilebilir cinstendi.Kitabı üçlemeye tamlamak için yazılmış adeta..

İtiraflarım
İtiraflarım

8

Eğer Tolstoy gibi düşünüyorsanız evet güzel bir eser. Özellikle sözlerle süslemesi eserin kalitesini nitelendirmiş.

« geri