hasannaci, 19 adet değerlendirme yapmış.  (1/3)
« geri  
Süpermen ve Uğur Böceği
Süpermen ve Uğur Böceği

7

Baya önce okuduğum bir kitap. İzgören karşısına çıkan olayları yazmış. Yerine göre etkileyici bir kitap.

İnsanın Dört Zindanı
İnsanın Dört Zindanı

8

Ali Şeriatinin yaptığı konferans ve sempozyumlardaki konuşma metinlerinin toplandığı kitaplardan sadece birisi. İnsan ile Beşer arasındaki farklardan ve nasıl insan olunacağından bahsediyor.

Hz. İnsan
Hz. İnsan

8

İnsanın kendisini ve yaratılışı gayesini anlamında faydalı. Birazcık ağır okumadan önce konuları araştırmak hatta bolca bilinmeyen kelime var onları çözmek ve anlamlarını öğrenmek gerekiyor. Kitabı anladıktan sonra her şey daha güzel oluyor :)

Aşk
Aşk

8

Okuduğum dönem çok beğenmiştim zira tasavvufa ilgi duyuyordum. Artık duyduğum ilgi yerini daha kuran eksenli bir yöne döndüğü için o kadar samimi gelmiyor. Kitap anlamında güzel ele alınmış. Güzel bir elif şafak kitabı. Sevdiklerinize içtenlikle hediye edebileceğiniz cinsten.

Anahatlarıyla İslam Tarihi 2
Anahatlarıyla İslam Tarihi 2

9

Peygamberden sonraki 4 büyük halife ve Hasan dönemini ele alıyor. Osman dönemindeki yapılan yanlışlıkları en açık dille ortaya koyması ile 4 büyük halifenin hepsini sürekli yücelten kaynaklardan ayrılıyor. 1. kitapta olduğu gibi gerçekleri en doğru şekilde ve kaynaklara dayanarak ele almasının yanı sıra sık sık hangi rivayetin daha mantıklı geldiğini sebep ve sonuçlarıyla izah ediyor. İslam tarihinin 4 büyük halife dönemine ilgi duyanların kesinlikle okuması gereken bir kitap.

Anahatlarıyla İslam Tarihi-1 / Hz. Muhammed (s.a.v.) Dönemi
Anahatlarıyla İslam Tarihi-1 / Hz. Muhammed (s.a.v.) Dönemi

9

İSlam tarihinin peygamber dönemini daha iyi anlatan az kitap var. Mucizeler veya rivayetler üzerine değil doğrudan kurana dayalı olarak anlatmasıyla insana güven veriyor. Olayları gerçekleri belirterek ancak hikayemsi anlatıyor böylece okumak daha zevkli ve kolay bir hale geliyor. Yazarının konu üzerine yazacak daha pek çok şeyi varmışta mecburen bu kadar kısa tutmuş hissi uyandırıyor her fırsatta. Peygamberi "olağan üstü-inanılmaz-mükemmel" bir karakterden çıkartarak aslında hepimiz gibi bir insan olduğunu belirtiyor. Bu konuda tavsiye edebileceğim tek kitap.

Korkma Ben Varım
Korkma Ben Varım

9

Tipik bir murat menteş kitabı. Mükemmele yakın

« geri