air23, 51 adet değerlendirme yapmış.  (1/8)
« geri  
Kabil
Kabil

5

Saramago'nun okuduğum ilk kitabıydı.Eser hakkında okuduğum yorumlar neticesinde büyük beklentiyle başladım;fakat umduğum tadı alamadım.Evet özgün bir konusu var,aynı zamanda genellikle akıcıydı fakat yer yer sıkıldığım bölümlerde oldu.Özellikle konuşma cümlelerinin ayrı yazılmaması çoğunlukla hangi sözün kime ait olduğunu karıştırmama neden oldu ve okumamı yavaşlattı.Saramago'dan okuduğum son kitap olmayacak fakat Kabil bana göre değil.

Bay Mozart Uyanıyor
Bay Mozart Uyanıyor

7

İlginç konusuyla merak uyandırıcı bir kitap. Mozart'ın yeni yaşamına ayak uydurmaya çalışırken yaşadığı zorluklar,şaşkınlıklar,hayranlıklar çok güzel aktarılmış.Günümüz dünyasında hissettiği yalnızlık ve çaresizlik o kadar gerçekçi ki,roman okuduğunuzu unutup onun yerine üzülmeden edemiyorsunuz. Ayrıca Mozart çocuksu ve uçarı, aynı zamanda hayranlık bırakan müzik yeteneğiyle okuru kolaylıkla kendine bağlıyor.Zaman zaman yaptığı espriler ve özellikle de bilmediği eşyalara verdiği isimler nedeniyle sizi kendisine sık sık güldürüyor. Dili de anlaşılır ve sade.Kolaylıkla sayfalarda ilerleyebiliyorsunuz. Ama sonunun bu kitaba yakışmadığını düşünüyorum.Daha doyurucu bir son beklerdim. Oldukça güzel bir kitap. Wolfgang Amadeus Mozart'la bu güzel yolculuğa çıkmanızı öneririm.

Sevgi Üstüne
İnsan İnsana Sohbetler
İnsan İnsana Sohbetler

10

Her bir sohbet çok keyifli.Kendimize ve insanlara bakış açımızı zenginleştirecek çok güzel bir kitap.Konuk olan kişiler birbirinden kıymetli.Bu konukların insanlar hakkında farklı farklı konularda neler düşündüğü ise gerçekten merak uyandırıcı.

Sufi Meditasyonu
Günübirlik Hayatlar
Günübirlik Hayatlar

7

Diğer kitaplarına göre biraz yüzeysel anlatmış hastaların tedavi sürecini.Hikayeler kısa olsalar da çok öğretici ve faydalılar.Yazar Irv Yalom olduğu için fazla söze gerek yok.Psikoloji okumayı sevenler beğeneceklerdir.

Nietzsche Ağladığında
Nietzsche Ağladığında

9

Mükemmel bir kitap.İnsanın ne kadar derin,karmaşık bir varlık olduğunu gösteriyor.Bir çok bölümü bitirince oturup düşünmek gerekiyor.İnsanın bakış açısını çok zenginleştiriyor.Zihin açıcı bir kitap olmasının yanında sayfalar sanki polisiye roman okunuyormuşçasına su gibi akıp gidiyor.Yalom bilgeliğini ve ustalığını bir kez daha konuşturmuş.

« geri