katreivita, 3 adet değerlendirme yapmış.  (1/1)
« geri  ileri »
İki Kule (Yüzüklerin Efendisi, #2)
İki Kule (Yüzüklerin Efendisi, #2)

10

Üçlemenin ikinci kitabı İki Kule, 9 kişilik Yüzük Kardeşliği ile katıldığı savaşlardaki dostlarını yad eden Tolkien'ın, yine katıldığı savaşlarda yaşadıklarının "savaş sanatı" olarak kitaba izdüşümünü sunuyor. Kitapta en etkileyici bölüm şüphesiz miğfer dibi savaşı. Ancak bir başka önemli nokta ise, Aragorn'un Arwen'e olan sadakatine yönelik "sınav" ve önemli belki de çoğumuzun favori karakteri Boromir'in ölümü. Fanlar, Bu ayrıntıların Tolkien'in kendi hayatına gönderme yaptığını söylüyor ancak, Tolkien her söyleşisinde alegori nefretinin altını çizer.

Yüzük Kardeşliği (Yüzüklerin Efendisi, #1)
Yüzük Kardeşliği (Yüzüklerin Efendisi, #1)

10

J.R.R Tolkien'ın Silmarillion'da başlattığı orta dünya mitolojisinin, bu üçlemede bir iyi/kötü savaşı destanına dönüştüğünü, iyi de olduğunu görüyoruz. Yine de kitap, doğal ve kronolojik olarak sırtını Silmarillion'daki ve Hobbit'deki hikayelere dayayarak ilerliyor. Üçlemenin en vukuatsız, enfes karakter ve mekan analizleriyle dolu bu ilk kitabı, Tolkien fanlarının belkide de favori karakterlerinin betimlendiği sayfaları işaretleyip tekrar tekrar okumasına vesile olmuştur. (benim sayfalarım 292-293 olarak işaretlenmiştir:)

Silmarillion
Silmarillion

10

J.R.R. TOLKIEN bana kitapların okunmak ve özet çıkarılmaktan ibaret birer ödev metası olmadığını ilk öğreten, farklı, nevi şahsına münhazır, dahi yazardır. Kendisi her zaman favori yazarım olacak, öldüğüne, dolayısıyla üretkenliğinin bittiğine üzüldüğüm yazarlar listesinde 1 numarada yer alacaktır. Orta Dünya'nın mitolojik ve destansı hikayesi bu kitapla başlar, bu dünyanın bir nevi önsözü olan Silmarillion, ağır konusuna rağmen akıcı üslubu, detaylı karakter ve mekan betimlemeleri ile adeta sizi o dünyanın parçası yapar. Nacizane önerim kitabı okuduğunuz sırada yada okumadan önce/sonra "summoning" , "blind guardian" , "battlelore" gibi grupların albümlerini dinleyin, kitabı daha iyi yaşamak adına. İyi okumalar

« geri  ileri »