yazar düzenlemeleri
periyodik neşriyat, 4347 adet değişiklik yapmış.  (24/870)
periyodik neşriyat, Kavganın Şafağı başlıklı kitabın yazar bilgilerini düzenledi

"" olan yazar(lar)ı "" olarak değiştirdi.
11 yıl, 8 ay
periyodik neşriyat, Fay Boşluğu başlıklı kitabın adını düzenledi

"Fay boşluğu" olan kitap adını "Fay Boşluğu" olarak değiştirdi.
11 yıl, 8 ay
periyodik neşriyat, Delirmek Belirmektir başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

''Delirmek Belirmektir'' 'Delirmek Belirmektir' çünkü bu hayata dair olan en güzel şeyler ya en çarpıcı şeylerdir ya da hiç yokturlar.
Hayatımın
yokturlar.

Hayatımın
en anlamlı derslerinden birini annemin beni küçük yaşta tanıştırdığı şairlerden aldım.
Tabiatın
aldım.

Tabiatın
koruduğu ya da dünyanın bizden sakladığı her şeyi doğru harfleri yan yana koyarak tekrar tekrar keşfetmek mümkündü. mümkündü.

Yazmaya bunun heyecanı ve acemiliğiyle çok küçük yaşta başladım.

Mantığa aykırı her eylem kelimelerle kâğıda dökülebilir ve bunu yapabilmek için tek ihtiyacımız olan şey yazan bir kalemdir.

Türk edebiyatında adını duyurmuş onca üstadın arasına yazan bir kalem olarak adım atma cesaretimi de yine annemden aldığımı belirtmek isterim.

Cemal Süreya'nın dediği gibi: 'Şiir alışkanlıklara karşı bir yaylım ateştir.'

Tüm samimiyetim ve cesaretimle yazdığım şiirlerimi yani zihnimle dünyanın sınırlarının kesişmeyi bıraktığı fikir odalarımı halka arz ediyorum.

Dağınıklığımı ve mahçubiyetimi mazur görün.

İyi istirahatler dilerim.

Muhabbetle…
11 yıl, 8 ay
periyodik neşriyat, Sisli ve Sonrası başlıklı kitabın adını düzenledi

"sisler ve sonrası" olan kitap adını "Sisli ve Sonrası" olarak değiştirdi.
11 yıl, 8 ay
periyodik neşriyat, Ve İhtilal başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Altan Öymen yeni "anılı" kitabında, 1955-1960 dönemini anlatıyor. Yani, dünyada Soğuk Savaşın sürdüğü, gerginliklerin tırmandığı, ihtilallerin yaşandığı bir dönemi...

Türkiyede de iktidar ve muhalefet arasındaki öfkeli ve kavgalı yıllar devam ediyor. Öymen o yıllardaki olayları 20li yaşlarında bir gazeteci olarak izliyor. O arada evleniyor, askere gidiyor ama gündemdeki olayları izlemeye ara vermiyor... Adnan Menderesli, İsmet İnönülü, Celal Bayarlı iç siyaset olaylarını... Şahlı-Süreyyalı, Faysallı dış olayları... Futbolda Macar Milli Takımını yenişimizi... Ve Macar ihtilali, Irak ihtilali gibi dünyayı sarsan olayları... Ama tabii, kitapta anlatılanların en önemlisi, Türkiyeyi sarsan bir olay: "27 Mayıs İhtilali."

Öymen, bu kitaba yazdığı önsözde, 27 Mayısla ilgili tartışmaların, uzun yıllar boyunca Yassıada kararlarının etkisi altında kaldığını belirterek şöyle diyor: "Bugün rahmetle andığımız Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkana uygulanan idam cezalarına gösterilen haklı tepkiler, o iki döneme de objektif bir şekilde bakmayı büsbütün güçleştirmiştir. Şimdi sanıyorum, 27 Mayıs 1960tan yarım yüzyıldan fazla zaman geçtikten sonra, o günün öncesini de, sonrasını da daha soğukkanlı ve objektif ölçülerle değerlendirmek mümkündür... Aynı zamanda gereklidir de... 27 Mayıs 1960 gününden sonraki dönem gibi, o günden önceki dönemde de neler olduğu, bugünkü nesiller tarafından iyi bilinmelidir."
11 yıl, 8 ay