yazar düzenlemeleri
OmerFaruk, 16 adet değişiklik yapmış.  (1/4)
« geri  
OmerFaruk, Firar Öyküleri başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

"Kirli dosyaları aralayanlardan biri de Adnan Gerger... Adnan Gerger, "Firar Öyküleri" adındaki kitabıyla, cezaevlerinden kaçışları irdeledi. "Görünmez güçlerce" kullanılıp, suç aletlerine, birer tabancaya dönüştürüldükten sonra, cezaevine düşmeleri önleyemediklerini sonradan tek tek kaçırdılar. Ötekiler, yani düzenin "düşman" saydıklarıysa yakaladıkları olanakları değerlendirip kaçış yolu aradılar. "Şiddet demokrasisinde", "olmaz"ı, "olur"a dönüştürmeğe çalıştılar. İşte bu kitap, kaçanlarla kaçırılanların öyküsüdür."
Ahmet Kahraman

"Hapishanelerden kaçışları hep merak etmişimdir. Nasıl kaçıyorlardı? Kolay mı oluyordu zor mu? Kaçmak için zekâ mı, işbirlikçiler mi yoksa para mı daha önemlidi? Kaçmak için cesaret şart mıdır? Kimi cezaevi firarlarında zekânın hiç bir önemi olmadığını biliyoruz. Öyle olsa M. Ali Ağca, Ferhat Tüysüz gibi "zontalar" nasıl kaçarlar ellerini kollarını sallaya sallaya?
Adnan Gerger kardeşimin kitabıyla bunların yanıtlarını alıyoruz. Hem de hiç usunuzdan bile geçiremeyeceğiniz yöntemleri öğrenerek..."
Hasan Uysal

Uysal
11 yıl, 3 ay
OmerFaruk, Affedin Beni (Bir Doğu Masalı) başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Herkesin Yaradan’a giden yolunun farklı olduğuna inandığım için,
Sizlerle aynı yolu seçmediğim için,
Kendi yolumda yürümeye devam ettiğim için
AFFEDİN BENİ!

Aynalar bizi artık aldatamadığı zaman, oyunun sonuna yaklaştığımızda, perde kapanmadan belki, finali daha dürüstçe ve kalan gücümüzün yettiğince, asıl kimliklerimizle oynamak adına az da olsa değiştik hepimiz.
Eğer bu yaşamın oyununda kendime seçtiğim rolü iyi oynayamamışsam veya repliklerinizi karıştırmanıza sebep olmuşsam ve sizin olduğunu zannetiğiniz sahne ışıklarını bazen kendime çevirdiysem...
AFFEDİN BENİ!
11 yıl, 2 ay
OmerFaruk, Edep Ya Hu başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Edep Ya Hû, tarihimizin gizemli, şaşırtıcı, rengârenk sayfalarından yola çıkılarak kurgulanmış, zengin hayal gücüyle yazılmış bir roman. Her satırı sonsuz bir merakla okunan Edep Ya Hû’nun kahramanı, Yeniçeri Ocağı’nın ünlü 65. Orta’sına mensup bir acemi oğlan: Kız Ferhad. Bosna eyaleti Avliya nüfusundan kendi halinde bir ailenin çocuğu iken alınıp İstanbul’a getirilen, önce bir paşanın, sonra bir Yeniçeri ağasının kapatması olan, Atmeydanı’ndaki gizli bir zevk ve fuhuş yuvasında, buranın müdavimi haline gelen askerlere ikram edilen, duygulu, zeki, esprili Kız Ferhad...

Mehmet Anıl, dikkatle kurgulanmış romanı için tarihsel bir fon belirlemiş. Kız Ferhad’ın ve ağasının başından geçenleri okurken, Osmanlı’da baş gösteren Yeniçeri ayaklanmalarını, İstanbul’un zaman zaman nasıl kaynayan bir kazana dönüştüğünü ve boğularak katledilen Hünkâr Osman Han’ın öyküsünü de yaşıyoruz.
11 yıl, 2 ay
OmerFaruk, Rüveyda başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Yağmur şiiriyle ismini duyuran Nurullah Genç seçme şiirlerini bir araya getirdiği Rüveyda isimli kitapta da en çok beğinilen şiirlerine yer veriyor.Aşkım İsyandır Benim, Rüveyda, İntihar Etme Leyla, Yanılgı Saatleri, Siyah Gözlerine Beni de Götür gibi 15 yıllık birikimden oluşan eserler arasından seçilen bu şiirler sizi başka diyarlara götürecek.RÜVEYDASular götürecek.
"Sular
köpürmemeliydi rüveydakırılmamalıydı rüveyda
kırılmamalıydı
ıslak dalları hasret selvilerinin ben
ben
zehire alışkınım. şerbete değilrüyalar değil
rüyalar
nefret eder avare duruşumdan kabuslar
kabuslar
çeker ancak derdimi yeryüzünde sen
sen
gün boyu simsiyah bir ufukla beraberben beraber
ben
her gece bir mehdi türküsüyle çilekeşyargılamak çilekeş
yargılamak
için zeval kayıtlarınıinkılab kayıtlarını
inkılab
bekliyorum.
11 yıl, 2 ay
11 yıl, 1 ay