yazar düzenlemeleri
Defne:), 15 adet değişiklik yapmış.  (3/3)
  ileri »
Defne:), Aurora'nın İncileri başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Auroranın İncileri Nermin Bezmenin Sır kitabında ustaca kurguladığı, aşkla, tutku ve cesaretle örülmüş bir hayatı bu kez torun, genç Hümanın kendini keşfedişindeki yol haritasına dönüştürüyor.
Kocamın sevgilisine çıplak bedenimle sarılıp yattığımdan dolayı hiçbir zaman pişmanlık ve utanç duymadım. Tam aksine, bu duyguların bazen lüks olabildiğini anladım. Ertesi gün, Nigelın son nefesi, o uzun uyku tünellerinden birinde takılıp kaldı. Bir meteor gibi girdiği hayatımı, aynı süratle terk etmişti. Ama yumuşak, alıngan teninin izi bende kalmıştı. Bedeni güverteden okyanusun derin sularına bırakılırken sağ göğüs başımın sızladığını hissettim. Sanki emzirdiğim bebeğimi, ölümün ıslak, soğuk derinliğine bırakıyordum.

Doksan altıncı yaşında son uykusuna dalan Hüma, geride bıraktığı hatıratındaki sırlarıyla ailesini derinden sarsmıştı. Ama anlatacakları bu kadar değildi.

New Yorkta bir bankanın kasasında duran ikinci defteri bulmasını torunu Hümaya vasiyet etmiş ve ona tiyatro oyunu gibi hazırladığı bir yolculuk armağan bırakmıştır. Şimdi, genç kadın babaannesinin sırlarının peşinde, süresi, sonucu, dönüşü belirsiz bir serüvene başlamak üzeredir. Bildiği bir şey vardır. O da babaannesinin şu sözleri: Hayatını kendi seçtiğin gibi yaşarsan senin olur, unutma!

Auroranın İncileri Nermin Bezmenin Sır kitabında ustaca kurguladığı, aşkla, tutku ve cesaretle örülmüş bir hayatı bu kez torun, genç Hümanın kendini
keşfedişindeki yol haritasına dönüştürüyor. Sırın ikinci perdesi açılırken Hüma için de bilinmezlerle dolu bir yolculuk başlıyor.
11 yıl, 9 ay
Defne:), Aurora'nın İncileri başlıklı kitabın edisyon detaylarını düzenledi

ISBN düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 9786050906103
Yayınevi düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali doğan kitap
Yayın yılı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 2012
Yayın ayı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Nisan
Sayfa Sayısı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 332
11 yıl, 9 ay
Defne:), Gece Kelebeği başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Her şey bir iddiayla başladı. Tanıştılar. Beklenmedik bir hızla evlendiler. Dünya gündemine ansızın düşen evliliklerine aşkı bahane ettiler. Genç kız onunla olabilmek için ailesinden, ülkesinden ayrıldı, adam onun için inancından vazgeçmeye ant içti.

Ayrılmamak üzere birbirlerine kenetlendiler. Güçlüklere kararlılıkla göğüs gerdiler. Dünyanın şahit olduğu bu son peri masalının kahramanları aşklarını tutkuyla savundular.
Peki ya bu büyük aşk koca bir yalandan ibaretse, ya onları bir araya getiren büyük bir sırsa?

Onlar bir sırla birbirlerine mahkûm edilen iki ruhtu.
(Tanıtım Bülteninden)
11 yıl, 6 ay
Defne:), Sır Küpü Kaos Teorisi başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Dünya her yüz yılda bir yeniden şekilleniyor.
Öyle ki, yükselen dünya ve yeni düzende söz sahibi olamayan ülkelerin tasfiye olacağı, dahası, olmaya başladığı biliniyor.
Geride kalan yüz yıl içerisinde "hasta adam" olarak ölüme terk edilen Türkiye, yoğun bakımdan çıkıp ayağa kalkmayı ve dünyayı şaşırtmayı başardı.
Kartlar yeniden karılıp dağıtılırken, Türkiye bu kez oyunu dışarıdan seyretmiyor. Çünkü elindeki kartları cesaretle açmayı, oyuna dâhil olup, "ben de varım" demeyi başardı.
Küresel ekonomide dengeler değişiyor, tefecilerin kiliseleri bile haczettiği Avrupa'da tehlike çanları çalmaya başladı.
Nüfusu giderek yaşlanan Avrupa, artık Türkiye için de cazibesini kaybetti.Dahası, güçlenen Türkiye artık geleceğini Avrupa'da görmüyor.
Turgay Güler, yeniden inşa edilen dünyayı ve bu dünyadaki Türkiye'nin rolünü, bu romanda çok iyi analiz ediyor. "Neler oluyor ve neler olacak?" sorusuna, çarpıcı analizlerle cevap veriyor.
Muarızlarının "komplo teorisi" diyerek eleştirecekleri bu kurgu, yazarın isabetli öngörüleri hesaba katılarak değerlendirilmelidir.
Bu çerçevede Turgay Güler'in ilk romanı Mehdix iyi bir örnektir.
10 yıl, 10 ay
Defne:), Şamanlar Diyarı başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Dans ederek tanrıların katına çıkan, hayvanlara dönüşen şamanlar, ayrı bir ruha sahip yılanbaşlı kuyruklarıyla hayatı paylaşayan harnanlar, geceleri ışıl ışıl parlayan nar kuşları, geçmişi dumandan bir tiyatroyla canlandıran büyüler, salların üzerine kurulmuş gizemli köyler… Şamanlar Diyarı’nda görebileceğiniz şeylerden sadece birkaçı.

Bu olağanüstü diyarın sakinleri arasında yaşananlar ise bildiğimiz dünyada, tarihin her döneminde, insanın insana ettiklerine dair derin bir iç çekiş, evrensel bir sorgulama. Bizi biz yapan nedir? Ya da ötekini farklı kılan? Toplumların güç sahipleri çatıştığında, arada kalan sıradan insanlara ne olur? Nasralar ve delkarlar belki aramızda dolaşmıyor, ama başlarından geçenler dünyanın birçok farklı coğrafyasında yaşandı ve yaşanmakta.

Öykü ve romanlarıyla dört kıtada, sekiz ülkede okunan Barış Müstecaplıoğlu, merak uyandıran anlatımıyla bizlere yeni bir diyarın kapılarını açıyor. Birbirinden ilginç dostlar edineceğiniz, renkli bir yolculuk için bohçanızı hazırlayın. Kalyon limandan ayrılmak üzere…
10 yıl, 9 ay