yazar düzenlemeleri
mudhoney, 2048 adet değişiklik yapmış.  (3/410)
mudhoney, Budala I başlıklı kitabın yazar bilgilerini düzenledi

"" olan yazar(lar)ı "" olarak değiştirdi.
12 yıl, 8 ay
mudhoney, Geçmişin Kuşları başlıklı kitabın yazar bilgilerini düzenledi

"" olan yazar(lar)ı "" olarak değiştirdi.
12 yıl, 8 ay
mudhoney, Çalıkuşu başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Çalıkuşu, Reşat Nuri Güntekin tarafından 1922 yılında yazılmış bir romandır. Türk edebiyatının en çok sevilen klasik eserleri arasında yer alır. Ağırlıklı olarak Anadolu'da geçen ve arka planda Osmanlı'nın son yıllarını anlatan bir romandır. Kitabın son kısmı hariç, ki bu bölüm dışarıdan bir gözlemcinin anlattıklarıdır, romanın ana kahramanı Feride'nin hatıra defteri şeklinde yazılmıştır.

Reşat Nuri Güntekin, Çalıkuşu'nu önce İstanbul Kızı adıyla dört perdelik bir oyun olarak yazmıştır. Yapıtı, 1922'de Vakit Gazetesi'nde Çalıkuşu adıyla roman olarak yayınlanınca büyük ilgi çekmiştir.

Çalıkuşu, duygusal bir olayı anlatmakla birlikte dönemin toplumsal sorunlarının eleştirel olarak da ortaya koymaktadır. Çalıkuşu, Türkiye'de yeni ve modern bir dönemin başlamasını özendiren bir roman olarak kabul edilmektedir.
12 yıl, 10 ay
mudhoney, Budala (I. Cilt) başlıklı kitabın yazar bilgilerini düzenledi

"" olan yazar(lar)ı "" olarak değiştirdi.
12 yıl, 8 ay
mudhoney, Dört Numara Benim başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

9 kişi kaçtık 1 numara Malezya'da öldürüldü. 2 numara İngiltere'de... 3 numara Kenya'da avlandı.
Diğerlerinin peşine düşmeden önce Benim için gelecekler...
Dört numara benim. Biz Tam şu an yanınızdan geçiyor olabiliriz.
Biz siz bunu okurken sizi izliyor olabiliriz. Biz yaşadığınız şehirde, kasabanızda olabiliriz. Biz herkes olabiliriz. Biz o günü bekliyoruz. Biz birbirimizi bulacağız.
Biz bir zafer kazanacağız. Biz birlikte olabilirsek, biz kurtuluruz. Siz siz de kurtulursunuz.

Eğer biz kaybedersek her şey yok olur.
Buraya dokuz kişi geldik. Sizin gibi görünüyor, sizin gibi konuşuyor ve aranızda yaşıyoruz, ama sizden değiliz. Hayal ettiklerinizi yapabiliyoruz. Hayal edebileceğiniz güçlere sahibiz. Bugüne kadar gördüğünüz her şeyden daha sağlam ve hızlıyız. Biz, çizgi romanlarda ve filmlerde hayran olduğunuz süper kahramanlarız. Ama gerçeğiz!
Planımız büyümek, eğitilmek, güçlenmek, birlik olup onlarla savaşmaktı. Ama bizi bulup savaşı önce onlar başlattı. Şimdi hepimiz kaçıyoruz. Hayatlarımızı gölgelerde, kimsenin bakmayacağı yerlerde geçiriyor, insanların arasına karışmaya çalışıyoruz. Siz bilmeseniz de aranızda yaşıyoruz. Ama onlar biliyor.

Lorien'i yöneten yüce bilge, on iki yıldır dünya'da, dünya'nın kaderini belirleyecek savaşa hazırlanıyor. Nerede olduğu belli değil
12 yıl, 10 ay