will1 Quiz Sonucu Yorumlar - Sayfa 1

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 1 arası yorum gösteriliyor, toplam 1 yorum.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

ÇÖZÜM KİTAPÇIĞI
Soruları çözen herkes bir teşekkür olarak , çözümlü kitapçığı hediye etmeyi de uygun gördüm. Belki tartışabiliriz de.
1) 1900 lerin başında Modern Electrics adlı derginin editörlüğünü yapmaya başlayan Hugo Gernsback, bu dergide bilimkurgu romanlarını makaleler halinde yayınlamaya başladı. Bir nevi yaratıcı sayıldığı için taçlandırmak adına BK ödüllerini “Hugo” adıyla anıyorlar.
2) Timothy Archer akım romanı sayılabilecek bir romandır. San Fransisco kentinde yaşayan bir papazın hikayesini anlatır. Bilimkurgu sayılamaz. Philip K. Dick’in bilimkurgu dışında böyle roman-öyküleri de vardır.
3) “BÜYÜK BİRADERİN GÖZÜ ÜSTÜNDE” cümlesi tabi ki “1984” adlı romana aittir.
4) Zaman Makinesi cevaplarının çoğunlukta olduğunu gördüğümden dolayı bunu açıklasam yeter sanırım. Kahramanımız geleceğe gittiğinde karşılaştığı yaratıklar evrim geçirmiş yaratıklardır. Bu yüzden biyoloji bilimine dayanır.
5) “Hiçbir yerden haberler “ adlı kitap ile ilgili http://www.idefix.com/Kitap/tanim.asp?sid=TWHH7THX0Y1Y1R4S50LI&searchstring=hi%E7bir%20yerden%20haberler
Diğer üç kitap distopya örneği sayılabilir.
6) Philip K. Dick kurucu- önder sayılamaz. Çünkü diğer yazarlara nazaran çok geç doğmuştur ve bu onun suçu değildir 
7) Ursule Le Guin'in Mülksüzler adlı eserinde insanların Annares 'e yerleşmesindeki önderlerinin adı ODO dur ve Annares’de hiç bulunmamıştır. (bunu niye belirttiysem)
8) H.G Wells Zaman Makinesi adlı eserinde geçen olaylarda makine 802701 yılını gösteriyordu. Wells de bir biyolog olduğu için akıllıca davranıp bu yılı seçtiğini düşünüyorum. Evrimsel süreç, fazla görünmesede birçok esere göre daha inandırıcı. Mesela 2012 yılında uçan kaykaya bineceğimizi iddia etmişlerdi.
9) finalinin değiştirilmesine eser sahibi şiddetle karşı çıkıp, daha sonra daha iyi olduğunu kabul eden şahıs Stephen King ‘dir The Mist eseriyle. Kitabı okumadım ****SPOILER**** ama filmdeki son sahnede jipde yaşanan olaylar kitapta yokmuş. Kitapta sadece gittiler mi ne yazıyormuş. Ve hepimiz tahmin ederiz ki son sahne, filminde en iyi sahnesiydi. King’de bunu kabul etmiş. Şaşırdım. Kendisi zaten hep bir karşı çıkışta. Çözemedim, bu ne eziklik. Kubrick’le aralarının bozuk olduğu doğrudur.
10) İyi Muhteşem Güzel Yarın Cory Doctorow ‘ a aittir.
11) Brasil adlı filmin teması, orada geçen olaylar hep bürokrasinin saçmalığı üzerinedir. Bu yüzden direkt olarak diye sordum.
12) Mülksüzler diğer üç kitaptan biraz daha farklıdır. Kitabın 2.sayfasında da ikircikli ifadesi bu yüzdendir. Diğer üç kitap direkt distopya’dır. Zaten farklılığı sormuştum.
13) Robert A. Heinlein Starship Troopers adlı eserinde başka gezegendeki yaratıkları istilasından dolayı eleştirilmiştir. Tam emin olmasamda ırkçı bir kişi olduğuna dair duyumlar aldım. Bir diğer duyumuma göre hayatı boyunca görüşler arası gitgeller yaşamıştır. Bugüne kadar öykülerini okudum. Kitaplarının zor bulunanlarını tamamlamak üzereyim. Bu sene üzerinde duracağım yazar olacaktır.
14) Moon bir bilimkurgu filmidir ve yönetmeni bildiğim kadarıyla hikayenin sahibidir. Yine bildiğim kadarıyla kitabı yoktur. Ayrıca film çok başarılıdır. Diğer üç film ise Philip üstadın eserlerinden esinlenerek veya temel alınarak yapılmıştır.
15) Kurt Vonnegut Jr anlayamadığım bir şekilde BK yazarı olarak nitelendirilmesine karşıdır. Otomatik Piyano adlı eseri (şu an okuduğum) bildiğin BK eseridir. Üretenlerin tripleri olur diyip konunun üstünü kapatıyorum.

11 yıl     
« geri ileri »