anonim

Profil Resmi
219 takip ettiği ve 142 takip edeni var. 39 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
anonim şu an okuyor.
Silah Tüccarı

Silah Tüccarı hızlı, güncel, alaycı, heyecanlı, esprili, sürprizlerle dolu, tuhaf ve son derece harika. Üstelik satın almak için izin belgesine ihtiyacınız yok... Harika bir roman.
-Washington Post
Birinci sınıf bir gerilim... harika bir eğlence makinası... müthiş bir kitap.
-The Plain Dealer (Cleveland)
Hugh Laurienin insanı kahkahadan kırıp geçiren komik öğelerle şaşırtıcı olayları ve müthiş aksiyonları birleştirdiği ve casus romanları türüyle muzipçe dalga geçtiği bu kitabı; eski bir İskoç korumasından bozma tetikçi, paralı asker ve aynı zamanda da süper bir herif olan Langin hikâyesi.
Soğukkanlı cinayet Thomas Langin yapacağı şey değil. Amerikan bir sanayiciye suikast yapması için kendisine bir yığın para önerildiğinde o kurbanı uyarmayı seçer çok geçmeden kötü sonuçlar doğuracak bir iyilik. Favori viskisinden bir yudum bile içmesine fırsat kalmadan Lang; Buda heykelleriyle kafalar patlatmaya, kötü kalpli bilyonerlerle zeka yarıştırmaya ve hayatını (başka şeylerle birlikte) tehlikeli baştan çıkarıcı kadınların eline bırakmaya başlar. Yozlaşmış CIA ajanlarına, terörist özentilerine ve yüksek teknoloji destekli cinayetler işlemek isteyen silah tacirlerine kafa tutan Lang, aşık olduğu uzun boylu kadını kurtarmaya ve uluslararası bir katliamı engellemeye kararlıdır...
YAZAR HAKKINDA
HUGH LAURIE, 1959 yılında doğdu. Cambridge ve Eton okullarına devam ederken aynı zamanda başarılı bir kürekçiydi. Cambridgete antropoloji okudu ve Footlights adlı drama kulübünün başkanlığını yaptı, aynı kulüpte Emma Thompson ve Stephen Fry da vardı. Fry ile olan işbirliğini televizyon dizisi Biraz Fry ve Lorrie, Jeeves ve Wooster ile devam ettirdi, aynı zamanda Blackadderda da boy gösterdi. 101 Dalmaçyalı, Sense and Sensibility ve Peters Friends filmlerinde oynadı. Şu anda çok takip edilen bir televizyon dizisi olan Houseun başrolünde oynayayan ödüllü oyuncu Hugh Laurie, karısı ve üç çocuğu ile birlikte Londrada yaşamaktadır. Silah Tüccarı ilk romanıdır.

Silah Tüccarı hızlı, güncel, alaycı, heyecanlı, esprili, sürprizlerle dolu, tuhaf ve son derece harika. Üstelik satın almak için izin belgesine ihtiyacınız yok... Harika bir roman.
-Washington Post
Birinci sınıf bir gerilim... harika bir eğlence ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 11 ay
Profil Resmi
anonim bir kitabı yarıda bıraktı.
Tavan Arasındaki Buda

Japonya'dan San Francisco'ya giden gemiye bindiler hep birlikte, ellerinde kocalarının birbirinden yakışıklı fotoğraflarıyla. Gelindi onlar; yabancı topraklarda, dükkan, bağ bahçe sahibi kocalarıyla kuracakları refah yaşamın hayaline kapıldılar -çünkü onlara bunun sözü verilmişti. Sonra kocalarını gördüler; ilk şoku yaşadılar, ilk geceyi atlattılar. Müstakbel kocalarının onlara yalan söylediğini, evlerinin hanımı olmayacaklarını öğrendiler; çok ama çok çalıştılar, tarlalarda iki büklüm mahsul topladılar, beyaz tenli uzun boylu kadınların yerlerini sildiler, çamaşırlarını yıkadılar, yemeklerini yaptılar, erkeklerine hizmet ettiler. Çocuk doğurdular; bir, iki, beş, on. O çocuklar büyüyüp de kimliklerini reddettiğinde üzülmemeye çalıştılar. Yeni topraklar sonunda memleketleri oldu. Ve savaş gelip çattı bir gün, yeni memleketlerinde düşman oldular.

Julie Otsuka'nın 2011 National Book Award finalisti romanı TAVAN ARASINDAKİ BUDA yüz yıl kadar önce gemiyle Japonya'dan San Francisco'ya fotoğrafla eşlenmiş gelinler olarak getirtilen bir grup genç kadının yürek burkan öyküsünü, şiirsel bir etkileyicilik ve hiddetle aktarıyor.

Japonya'dan San Francisco'ya giden gemiye bindiler hep birlikte, ellerinde kocalarının birbirinden yakışıklı fotoğraflarıyla. Gelindi onlar; yabancı topraklarda, dükkan, bağ bahçe sahibi kocalarıyla kuracakları refah yaşamın hayaline kapıld... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 11 ay
Profil Resmi
anonim bir kitabı yarıda bıraktı.
Nehrin Sonu

Olivia'nın anne ve babası Hollywood'un en varlıklı ve en popüler çiftlerinden biriydi. Ta ki, babasının yüzüyle görünen, o güzel evlerini mahvedip, annesini sonsuza dek Olivia'dan alan hayaletin geldiği geceye kadar.
Yıllar sonra inanılmaz bir güzelliğe sahip olan Olivia o gecenin anısının giderek silindiğini hissetmektedir. Ancak genç kadının bir yanı o dehşet veren olayları hatırlamak ve çocukluğu hakkında gerçekleri bilmek arzusuyla kavrulmaktadır.
Bir polis memurunun oğlu olan Noah ile bu şansı yakalayan Olivia geleceğini de korumak zorundadır. Oysa ki yıllar önce tüm ailesini darmadağın eden hayalet onu ilk günden beki saklandığı ormanda adım adım izlemekte ve gizlice tehdit etmektedir.
Nora Roberts'in tüm dünya ülkelerinde en çok satan ve listelerdeki 1 numara olan eseri.

Olivia'nın anne ve babası Hollywood'un en varlıklı ve en popüler çiftlerinden biriydi. Ta ki, babasının yüzüyle görünen, o güzel evlerini mahvedip, annesini sonsuza dek Olivia'dan alan hayaletin geldiği geceye kadar.
Yıllar sonra inan... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 11 ay
Profil Resmi
anonim bir test çözdü. Sonuç: 4/14 (%28.6) doğru.
Çavdar Tarlasında Çocuklar

Böyle şeyler için havanızda olmanız lazım.

Böyle şeyler için havanızda olmanız lazım.

10 yıl, 3 ay
Profil Resmi
anonim, asau adlı üyeyi takibe aldı.
asau

edebiyat evreninin okuyucu tarafında üç tür insan bulunur: kitapları sevenler, kitap okumayı sevenler ve okumayı sevenler. "okumayı sevenler" tarafında olmak için mücadele veren bir faniyim işte... ayrıcana buraya yazdıklarıma bakarak, okuduklarıma veya kütüphanemdeki kitaplara bakarak benim hakkında bir fikir edinmeye kalkma, çok pis yanılabilirsin!...

dünyanın en gereksiz eylemi kitap okumaktır. bir gün gelip her şeyin yok olacağı bu dünyada gerekli eylemler yaparak vaktini boşuna harcama... ve hesap günü gelip çattığında, "O" kitabı okuyup anladığın ve hayatına uyguladığın ölçüsünde kurtuluşa erme ümidin olacaktır... ve unutma: kendini anladığın ölçüsünde, "O" kitabı anlama şansına sahip olacaksın. "O" kitabı anlayabildiğin ölçüsünde, "O"nu anlayabilme kudretine sahip olabilirsin, ey Ben!

edebiyat evreninin okuyucu tarafında üç tür insan bulunur: kitapları sevenler, kitap okumayı sevenler ve okumayı sevenler. "okumayı sevenler" tarafında olmak için mücadele veren bir faniyim işte... ayrıcana buraya yazdıklarıma bakarak, okuduklarıma ... tümünü göster

10 yıl, 3 ay
Profil Resmi
anonim, Kitap Tavsiyesi ve Fikir Alışverişi adlı grupta tartışılan konuya bir cevap yazdı.
Kötü kitap yoktur

kötü kitap da, zaman kaybı da vardır. 3 günlük hayatta hele ki günlük işlerinin arasında zar zor zaman bularak okuyabiliyorsa insan, bunu daha iyi anlar. bir süre sonra zaten kitabın ilk cümlesini okuduğunda, anlatımın kötü olduğunu, sığ bir kitaba başladığını anlıyor insan. 100 tane kitap yazmış yazarlar var, hangi mantıkla o kitapların iyi kitaplar olduğunu söyleyebiliriz. roman kalıpları aynı, karakterlerin isimlerini, mesleklerini değiştirerek kitap yazıyorlar. pucca'nın kitapları zaman kaybı değil mi şimdi, ne kadar beyinsiz insanlar olduğunu anladığımıza sevinmeli miyiz?

kötü kitap da, zaman kaybı da vardır. 3 günlük hayatta hele ki günlük işlerinin arasında zar zor zaman bularak okuyabiliyorsa insan, bunu daha iyi anlar. bir süre sonra zaten kitabın ilk cümlesini okuduğunda, anlatımın kötü olduğunu, sığ bir kitaba b... tümünü göster

10 yıl, 4 ay
Daha Fazla Göster

anonim şu an ne okuyor?

Favori Yazarları (5 yazar)

Favori yazarı yok.