Paranormal (Paranormal, #1)

Evie her zaman normal, sıradan bir
genç kız olduğunu düşünmüştür. Gerçi
Uluslararası Paranormal Tecrit Ajansı için
doğaüstü yaratık avlıyor, en yakın arkadaşı bir
denizkızı, erkek arkadaşı doğaüstü bir yaratık,
şimdi bir biçim değiştirene aşık olmak üzere ve
yeryüzünde paranormal yaratıkların o büyüleyici
dış görünüşlerinin arkasında yatan bütün çirkinlikleri
görme yeteneğine sahip nadir insanlardan biri ama...
Olsun, o normal bir genç kız olduğunu düşünüyor.

Ancak Evie şimdi tüm paranormal
yaratıkların yok oluşunu haber veren
korkutucu bir kehanetin tam ortasında
yer alıyor.

Evie her zaman normal, sıradan bir
genç kız olduğunu düşünmüştür. Gerçi
Uluslararası Paranormal Tecrit Ajansı için
doğaüstü yaratık avlıyor, en yakın arkadaşı bir
denizkızı, erkek arkadaşı doğaüstü bir yaratık,
şimdi bir biçim değiştirene aşık olmak üzere ve
yeryüzünde paranormal yaratıkların o büyüleyici
dış görünüşlerinin arkasında yatan bütün çirkinlikleri
görme yeteneğine sahip nadir insanlardan biri ama...
Olsun, o normal bir genç kız olduğunu düşünüyor.

Ancak Evie şimdi tüm paranormal
yaratıkların yok oluşunu haber veren
korkutucu bir kehanetin tam ortasında
yer alıyor.


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

Kitabı tam üç saatte okudumDüşünü artık nasıl hoşuma gittiğininResmen bayıldım.Muhteşem bir seriKesinlikle okunmalı.Tanıtımı ilk okuduğumda yine mi vampir kurtadama peri dedim ama asıl karakterlerin yani Lend ve Evie'nin bunlarla alakası bile yok

Lend'a aşık oldum yok böyle bir çocuk
Reth'e ise uyuz oldum.Manyak peri bozuntusu:@

10 puan

Harika ötesi bir kitaptı.Biraz Teen ama olsun... Kurgusuna bayıldım.Yazar favorilerim arasında yerini aldı hemen! DEXten okuduğum ilk kitaptı.Harikaydı.Yayınevinin de abonesiyim artık.! Azıcık geç kalmış olsam da :)
Kitaptaki beni ilk bağlayan özellik kurgusundaki karakterlerin orjinalliği.Paranormaller aynı.Yani vampir,peri,kurtadam vs... Ama yazar bir şekilde bunları farklılaştırmayı başarmış.Hikaye bambaşka bir türmüşçesine anlatılmış.Yeni paranormallerde katmamış değil.Bunlarında ilgimde etkisi büyük.
Ancak olay döngüsü ve komikliğini de unutmamalı. :) Ana karaktere bayıldım.Çok cıvıl cıvıl bir kız.Dizi izlerken ki hali ise bambaşka :D
Serinin devam kitabı için sabırsızım :))

9 puan

Evie'nin söylemiyle : Ah, Biiiiiippp bu kitap çok güzel :))

5 puan

iyi

6 puan

Açıkçası çok da beğendiğimi söyleyemem kitabı. Yani bilmiyorum beni pek sarmadı. Zaten ince olduğu için hemen bitti ama mutlaka okunsun demem. Boş vaktin varsa falan okunmalı bence.

Profil Resmi
5 puan

Kitap bittikten sonra bende kalan tek şey büyük bir düş kırıklığı...


Başları iyi gidiyordu. Farklı bir kitap olacak bu tamamdır demiştim. Sonradan artmayan tempo daha bir azalınca okuma hevesim pek kalmadı açıkçası. Yine de bitirmeye çalıştım. İkinci kitabı, elimde okuyacak kitap kalmayana kadar okumayı düşünmüyorum...

11 yıl, 10 ay
8 puan

Güzeldi ;)

8 puan

Gayet güzel hiç sıkılmadan okudum

8 puan

Evie paranormallerin sihirli kılıklarının altını görebilmektedir.Bu nedenle onları evi bildiği bir merkez adına etiketlemekle görevlidir.Ama gerçekten ne olduğu hakkında bir fikri yok kızın.gerçi öğrenmesi an meselesi ve umduğundan daha karışık olaylar...

Profil Resmi
6 puan

Evelyn, on altı yaşındadır, International Paranormal Containment Agency’de çalışmaktadır. Paranormal kişileri görebilme yeteneğinin keşfedilmesinden sonra burada çalışmaya başlamıştır. Bu şirket vampirler, kurtadamlar, çocukları yiyen kocakarı görünümünde olup göl kıyılarında yaşayan hag’ler, gibi paranormal kişileri tespit edip onları nötralize ediyor, sonra da ayak bileklerine taktığı bileklikle onları etiketleyip çeşitli işlerde çalıştırıyordur. Evelyn’ın anne babası daha bebekken onu terk ettiğinden küçüklüğü yetiştirme yurtlarında geçmiştir. Bu yüzden bu işi kabul edip işin başındaki Raquel’in yanına yerleşmesi zor olmaz. Liseli gençleri anlatan, hiç kaçırmadığı Easton Heights dizisi sayılmazsa dış dünyadan kopuk bir yaşamı vardır. Raquel ve en iyi arkadaşı, denizkızı Alisha dışında hiç arkadaşı yoktur.
Herhangi bir yerde paranormal bir etkinlik fark edilir fark edilmez Evelyn bir faerie aracılığıyla oraya gider. Faeriler, paralel zaman ve evrende, Faerie Realms’da yaşayan, güzellikleriyle insanı büyüleyen, sizi ele geçirmeye çalışan, tehlikeli yaratıklardır. O yüzden onlara karşı her an ihtiyatlı olmak gerekmektedir. Ancak herkesin iki tane koruyucu faerie’si vardır, çok zor durumda olunca onların ismini anmak yeterlidir. Evelyn’in karşısına sürekli çıkıp duran ve onu baştan çıkarmaya çalışan Reth isminde bir faerie vardır. Evelyn, kendini ona kaptırmamaya çalışır, Reth Evelyn’i ele geçirmek için fırsat kollamaktadır. IPCA’da çalışanların Tasey adında teknolojik bir yardımcıları da vardır, acil bir durumda hemen ofisle bağlantı kurarlar.
Bir gün on yedi yaşında Lend adında bir çocuk gizlice IPCA’ya girmeye çalışır, Raquel’in odasında yakalanır. Bu çocuğun herhangi birinin kılığında görünebilme yeteneği vardır. Lend, sorgulanmak üzere bir hücrede bekletilir. Bu sırada, Evelyn’le arkadaş olur. Evie, Lend sayesinde kendi hakkındaki birtakım gerçekleri öğrenir. Evie, kendini IPCA ailesinden biri gibi hissetmesine karşın aslında o da bir paranormaldir ve gözlem altındadır. Bunun üzerine Evie, Lend’le kaçmaya karar verir. Lend’in Virginia’daki evine gelir. Bu sırada IPCA’da tutulan paranormaller öldürülmeye başlar. IPCA tamamen olaylar üzerindeki kontrolünün yitirir. Lend’in babası, paranormallere yardım edip onları IPCA’dan korumakta, onlara kaçak işler bulmaktadır. Evie, olayları başka bir açıdan görmeye başlar. Paranormallerin olmadığı bir dünya çok tatsızdır.Lend de kendisi gibi iki dünya arasında kalmış bir paranormaldir. Lend’in annesi bir su ruhuna sahiptir ve ölümsüzdür, normal bir insan formu alıp David’le evlenmeyi tercih etmiştir. Bu su ruhu sayesinde, ateş ruhundan olan faerieler bu eve yaklaşamazlar. Lend de aslında bir insan formuna sahip değildir ve en doğal haliyle görünmekten rahatsızlık duymadığı tek kişi Evie’dir. Bu durum, ikisini birbirlerine yaklaştırır.
Bu sırada Vivien adında biri Evie’yi bulur. O da Evie gibidir. Sonunda Evie, hem Vivien’i hem kendisini hem de Viven’in aldığı ruhları kurtarmak istemektedir.

Kitapta okuru zorlamayan, bol diyaloglu bir anlatım tercih edilmiş. Ancak kitaba pek çok şeyin dahil edilmeye çalışılmasından dolayı hikaye bir bütünlük kazanamıyor, olaylar fantastik türün gerektirdiği şekilde birbirine tam olarak bağlanamıyor. Hikaye neye odaklanacağını tam bilemiyor, popülaritesinden emin olunan konular ve birtakım klişeler dağınık bir şekilde bir araya getiriliyor.

www.kirazinkitaplari.blogspot.com


Baskı Bilgileri

288 sayfa
Dex tarafından yayınlandı


ISBN
978-605-09-0003-3

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Falanca Adam
1 kişi

Okumuşlar

zeeyneep ParanormaL BurcuS Gisem Darkshadow
158 kişi

Okumak İsteyenler

Canan brc.ay Seher Hikari ferimm
64 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski